Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Πέθανε ο πρόεδρος της Ferrari και CEO της Fiat Σέρτζιο Μαρκιόνε από επιπλοκές σε εγχείρηση στον ώμο! (φωτο)

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών, σε νοσοκομείο στη Ζυρίχη, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat-Chrysler, Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Ο Μαρκιόνε αντικαταστάθηκε πριν από 4 ημέρες όταν η υγεία του επιδεινώθηκε μετά από επιπλοκές από την χειρουργική επέμβαση στον δεξιό του ώμο.

Υπήρξε επικεφαλής της εταιρείας για περισσότερο από μία δεκαετία και σχεδίαζε να αποχωρήσει το επόμενο έτος.

Τον Μαρκιόνε διαδέχθηκε ο Βρετανός Μάικ Μάνλεϊ, επικεφαλής του τμήματος Jeep της ιταλο-αμερικανικής επιχείρησης.

«Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν, συνέβη. Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, ένας φίλος, έχει φύγει» δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Τζον Έλκαν, μέλος της οικογένειας Ανιέλι που ελέγχει την εταιρεία. Ο Ελκάν επαίνεσε τις «αξίες της ανθρωπιάς, της ευθύνης και της ανοιχτής σκέψης του Μαρκιόνε» και πρόσθεσε: «Η οικογένειά μου κι εγώ θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για όσα έχει κάνει».

Εργασιομανής σε όλη του τη ζωή
Ο Μαρκιόνε, που ήταν επίσης πρόεδρος της Ferrari, θεωρήθηκε η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης της Fiat-Chrysler.

Γνωστός για τα διάσημα μαύρα κοστούμια του, την απότομη γλώσσα του και την εργασιομανία του, πιστώνεται την σωτηρία της Fiat με την Chrysler από την πτώχευση.

Λογιστής και δικηγόρος, ο Μαρκιόνε προσχώρησε στη Fiat το 2004 μετά το θάνατο του πατριάρχη Τζιάνι Ανιέλι.

Το 2009, προήδρευσε της συγχώνευσης της Fiat με την Chrysler, η οποία ήταν τότε η τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ.

Tags
Back to top button