Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

«Παρελθόν» τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελείας για τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού

«Ανάσα» αναμένεται να αποτελέσει για δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το νέο μέτρο που σχεδιάζει η κυβέρνηση σχετικά με την  κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και κατά προέκταση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκίνητα. 

Στη σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, από το 2020. Το μόνο που μένει είναι να ετοιμαστούν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Η κατάργηση των αναχρονισμένων τεκμηρίων θα δώσει «ανάσα» στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και πάνω αλλά και στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών.

«Η κατάργηση των τεκμηρίων στα αυτοκίνητα είναι άμεση προτεραιότητά μας», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών στον ΣΚΑΪ σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία πως η Κυβέρνηση δε θα καταργήσει τα τεκμήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάργηση των τεκμηρίων θα επιφέρει και την κατάργηση του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω με ηλικίες έως 10 έτη όπως επίσης και στα σκάφη αναψυχής με μήκος πάνω από 5 μέτρα.

«Ζεστό» χρήμα στα Κρατικά Ταμεία

Με την κατάργηση των τεκμηρίων οι καταναλωτές δεν θα προσανατολίζουν τις αγορές τους σε αυτοκίνητα με κινητήρες κάτω των 1.929 κ.εκ.. Έτσι θα αναβιώσουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού γεγονός που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα για το κράτος εξαιτίας του αυξημένου Τέλους Ταξινόμησης αλλά και του ΦΠΑ.

Tags
Back to top button