Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Όσα πρέπει να ξέρετε για την νέου τύπου απόσυρση - Ποια τα κίνητρα για «καθαρά» ΙΧ

Η κυβέρνηση, προσπαθεί να προχωρήσει στη σταδιακή απόσυρση των ρυπογόνων πετρελαιοκίνητων οχηµάτων και τη µείωση των παλαιών βενζινοκίνητων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα µεγάλα αστικά κέντρα, µε παράλληλη ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, µέσω της παροχής σειράς κινήτρων, προκειµένου να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος της ελαχιστοποίησης του αποτυπώµατος του άνθρακα.

Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι να αντικατασταθεί το 1/3 του γερασμένου στόλου της ελληνικής αγοράς.

Ποιο συγκεκριμένα θα προβλέπονται:

  • Χρηματικό μπόνους για τα ΙΧ
  • Όφελος για ταξί και μικρά φορτηγά
  • Απαλλαγές από φόρους και τέλη, όπως και οφέλη στις τιμές των πάρκινγκ και των διοδίων.

Ειδικότερα, τα κίνητρα θα αφορούν τα αμιγώς ηλεκτρικά ΙΧ, για τα οποία υπάρχει η πρόθεση να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13% ή και στο 8%, από τη στιγμή που δεν επιβαρύνονται με τέλος ταξινόμησης, ενώ για τα plug-in υβριδικά, να μειωθεί το τέλος ταξινόμησης στο 25% ή και να μηδενιστεί ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων, από το 50% που ισχύει σήμερα.

Τέλος, για τα ΤΑΧΙ, το bonus της επιδότησης θα κυμανθεί από 5.000-8.000 ευρώ για την αντικατάσταση ενός παλαιού αυτοκινήτου με ένα ηλεκτρικό όχημα.

​Το πρόγραμμα αυτό, αρχικά θα τρέξει στις μεγαλύτερες πόλης της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, κ.ά.) και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, για τα ηλεκτρικά οχήματα θα προβλέπονται μεταξύ άλλων και δωρεάν στάθμευση, φόρτιση, κ.α. στο πλαίσιο των μέτρων για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης.

Tags
Back to top button