Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Τεχνολογια

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν προγράμματα συχνά είναι επικίνδυνες και κρύβουν πολλούς κινδύνους. Αν επισκεφτείς την λάθος ιστοσελίδα και εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα από αυτήν, μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις ιό ή malware – κυρίως από τα ψεύτικα διαφημιστικά banner που γράφουν ‘Κατέβασε το δωρεάν’ και σε μεταφέρουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ελέγξεις πόσο ασφαλής είναι μια ιστοσελίδα και το περιεχόμενο της.

Παρακάτω έχουμε παραθέσει και τρία εργαλεία με τα οποία μπορείς να ελέγχεις για κακόβουλες ιστοσελίδες προτού κατεβάσεις κάτι από αυτές (με τις οποίες ελέγξαμε και τις παρακάτω ιστοσελίδες):

Για να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 90% στο Web of Trust, τουλάχιστον 24/25 στο URLVoid και να λάβει μια ασφαλή ανάλυση από το SiteAdvisor. Καμιά ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι παρακάτω παρέχουν καθαρά και αξιόπιστα προγράμματα.

1. Ninite

  • WOT Trustworthiness: 94%
  • URLVoid Rating: 24/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-ninite

Αν δεν γνωρίζεις το Ninite, το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι πως η ιστοσελίδα σου παραδίδει μια λίστα με τα πιο δημοφιλή δωρεάν προγράμματα. Επιλέγεις αυτά που θέλεις, σου τα κατεβάζει όλα μαζί μέσα σε ένα αρχείο εγκατάστασης και τα εγκαθιστά όλα μαζί χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

Το Ninite είναι γνωστό για την ασφάλεια και την προστασία που παρέχει, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείς για κακόβουλα λογισμικά ή ομαδοποιημένα bloatware και junkware. Απλά εκτέλεσε το αρχείο με τα προγράμματα που έχεις επιλέξει και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχουν εγκατασταθεί όλα.

2. Softpedia

  • WOT Trustworthiness: 93%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-softpedia δωρεάν προγράμματα

Το Softpedia είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αρχείων και προγραμμάτων, έχοντας περισσότερα από 850,000 αρχεία στη βάση δεδομένων του. Εκατοντάδες από αυτά τα αρχεία ενημερώνονται σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε όχι μόνο να μπορείς να κατεβάσεις τα αγαπημένα σου προγράμματα χωρίς ιούς και malware, αλλά και να είσαι σίγουρος πως θα βρίσκονται στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Συν τοις άλλοις, έχει φανταστική φήμη και είναι εύκολο στη χρήστη που καθιστά το κατέβασμα προγραμμάτων ανώδυνο, είτε είναι για Windows, είτε για Mac, είτε για Linux, είτε για Android και iOS, είτε για Windows Phone. Η ιστοσελίδα παρέχει και drivers για κάθε λειτουργικό σύστημα.

3. MajorGeeks

  • WOT Trustworthiness: 93%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-majorgeeks

Ακόμα κι αν η ιστοσελίδα μοιάζει να είναι από τη δεκαετία του ’90, το MajorGeeks υπήρξε ένας από τους πιο αξιόπιστους διαδικτυακούς ιστοτόπους λήψης λογισμικού για πάνω από 15 χρόνια. Όταν μια ιστοσελίδα έχει πάνω από δύο χιλιάδες συνδεδεμένους χρήστες σχεδόν όλη την ώρα, καταλαβαίνεις πως μιλάμε για μεγάλη υπηρεσία.

Το MajorGeeks παρέχει μια λίστα με τίτλο “Top Freeware Picks” η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσεις. Αλλά μην φοβηθείς να κατεβάσεις και να αναζητήσεις το οτιδήποτε, μιας και είναι από τις πιο ασφαλείς ιστοσελίδες που υπάρχουν.

4. FileHippo

  • WOT Trustworthiness: 93%
  • URLVoid Rating: 24/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-filehippo

Το FileHippo είναι μια πολύ γνωστή ιστοσελίδα με πάνω από 20.000 προγράμματα τα οποία κατανέμονται σε 16 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Web. Αλλά ό, οτι κι αν κάνεις, αν η ιστοσελίδα σου προσφέρει να κατεβάσεις έναν download manager για να κατεβάζεις προγράμματα, απόρριψε το ώστε να κατέβει το πρόγραμμα που επέλεξες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το FileHippo παρέχει ένα πρόγραμμα Update Checker, το οποίο σαρώνει τον υπολογιστή σου και σε ενημερώνει αν κάποιο από τα προγράμματα που έχεις πρέπει να ενημερωθεί σε νεότερη έκδοση. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι όλα τα προγράμματα που έχεις βρίσκονται πάντα στην τελευταία τους έκδοση.

5. FilePuma

  • WOT Trustworthiness: 91%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-filepuma δωρεάν προγράμματα

Το FilePuma μπορεί να έχει παρόμοιο όνομα με το FileHippo και να μοιράζονται αρκετές ομοιότητες, αλλά στην πραγματικότητα το FilePuma υπερέχει στην κατηγοριοποίηση του, η οποία είναι πολύ πιο εύκολη για να περιηγηθείς σε σύγκριση με αυτήν που παρέχει το FileHippo.

Το FilePuma παρέχει κι αυτό από μεριάς του ένα Update Detector το οποίο διατηρεί όλα τα προγράμματα του υπολογιστή σου ενημερωμένα. Πολύ βολικό αν το εργαλείο του FileHippo δεν λειτουργεί – για οποιονδήποτε λόγο – σε εσένα.

6. Download Crew

  • WOT Trustworthiness: 91%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-downloadcrew

Παρά τον πονοκέφαλο που προκαλεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με τον σχεδιασμό της, αξίζει να την χρησιμοποιήσεις διότι σε κάθε προγράμματα που πας να κατεβάσεις σου παρέχει αναλυτική περιγραφή.

Αν θέλεις να κατεβάσεις δημοφιλή προγράμματα, μπορείς να ξεκινήσεις από την κατηγορία “Most Popular Downloads” ώστε να δεις τι κατέβασαν οι περισσότεροι χρήστες του Download Crew. Μπορείς επίσης να δεις και την κατηγορία “Editor’s Choice” (η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας) για να δεις τι σου προτείνει να κατεβάσεις η ίδια η ιστοσελίδα. Παρέχονται προγράμματα για Windows, Mac, Linux, Android και iOS.

7. FileHorse

  • WOT Trustworthiness: 91%
  • URLVoid Rating: 24/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-filehorse

Το FileHorse δεν έχει πολλά προγράμματα. Αντ ‘αυτού, η ιστοσελίδα εστιάζει κυρίως μόνο στα καλύτερα και πιο χρήσιμα προγράμματα για να διασφαλίσει πως όλα είναι καθαρά και απαλλαγμένα από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Είναι πολύ καλό για την εύρεση εναλλακτικών προγραμμάτων για μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα.

8. SnapFiles

  • WOT Trustworthiness: 90%
  • URLVoid Rating: 24/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-snapfiles

Υπάρχει μια μικρή διαφορά με το SnapFiles και τις υπόλοιπες ιστοσελίδες με δωρεάν προγράμματα, αλλά ο κύριος λόγος που αξίζει να την χρησιμοποιήσεις είναι η αρχική της σελίδα η οποία ενημερώνεται καθημερινά με χρήσιμα και αξιόπιστα προγράμματα. Εάν την ελέγχεις σε καθημερινή βάση, θα βρεις μερικά πολύ ενδιαφέρον προγράμματα.

9. DonationCoder

  • WOT Trustworthiness: 92%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-donationcoder

Αν και δεν έχει πολλά προγράμματα, το Donation Coder παρέχει αξιόπιστα και καθαρά από ιούς δωρεάν προγράμματα. Δέχεται δωρεές (το καταλαβαίνεις και από το όνομα του) και το μειονέκτημα του είναι ότι παρέχει μόνο βοηθητικά προγράμματα που δημιουργούνται από την ίδια την ιστοσελίδα. Όπως και να ‘χει, αξίζει να την ρίξεις μια ματιά, ίσως βρεις κάτι ενδιαφέρον.

10. Giveaway of the Day

  • WOT Trustworthiness: 92%
  • URLVoid Rating: Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποτελεί μια από τις κορυφαίες που παρέχουν δωρεάν λογισμικό που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να πληρώσεις. Ειδικότερα, το Giveaway of the Day προσφέρει καθημερινά και μια καινούρια εφαρμογή με την αντίστοιχη άδεια χρήσης. Ένας εξαιρετικός τρόπος να αποκτήσετε δωρεάν εφαρμογές που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν να πληρώσεις και πάνω από 50€.

Επιπρόσθετες ιστοσελίδες για να κατεβάσεις δωρεάν προγράμματα

Οι ανωτέρω 10 ιστοσελίδες αποτελούν την καύτερη επιλογή για να κατεβάσεις δωρεάν προγράμματα με ασφάλεια. Ωστόσο δεν είναι οι μόνες. Παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές ακόμη που σίγουρα θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη.

11. Tickcoupon Giveaway

  • WOT Trustworthiness: –
  • URLVoid Rating: Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
tickcoupon giveaway

Το Tickcoupon Giveaway αποτελεί μακράν μία από τις καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα. Στην συγκεκριμένη σελίδα μπορείς να βρεις μερικές από τα καλύτερα προγράμματα και μάλιστα με γνήσια άδεια χρήσης. Επιπρόσθετα, το Tickcoupon Giveaway προσφέρει και εξαιρετικές προσφορές ώστε να αποκτήσεις δημοφιλή προγράμματα με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι κανονικά.

12. SourceForge

  • WOT Trustworthiness93%
  • URLVoid Rating: Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
SourceForge δωρεάν εφαρμογές

Το SourceForge αποτελεί μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα και επιχειρηματικού λογισμικού. Παρέχει δωρεάν προγράμματα για κατέβασμα σε πάνω από 33 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η λίστα τους συνεχώς ανανεώνεται και ήδη μπορείς να βρεις πάνω από 430.000 προγράμματα που απευθύνονται κυρίως σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Αν σε ενδιαφέρει σε κάποιο βαθμό ο προγραμματισμός και η ανάπτυξη εφαρμογών, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείς την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

13. Cnet

  • WOT Trustworthiness: 90%
  • URLVoid Rating: Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
CNET free download

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά για την ιστοσελίδα Cnet Download. Εάν ψάχνεις για τις καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα, τότε το Cnet είναι μία από αυτές. Εκεί μπορείς να βρεις μια πληθώρα δωρεάν εφαρμογών και προγραμμάτων που ξεπερνούν τις 100.000. Ωστόσο εκεί θα βρεις και πολλές shareware εφαρμογές και δοκιμαστικές εκδόσεις προγραμμάτων.

14. Softonic

  • WOT Trustworthiness: 90%
  • URLVoid Rating: Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
Softonic δωρεάν προγράμματα για download

Το Softonic ξεκίνησε από τον Tomas Diago το 1997 και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες για λήψη δωρεάν προγράμματα και λογισμικό. Σου παρέχει μια μεγάλη ποικιλία για να κατεβάσεις από mirror links, Μάλιστα οι λήψεις πραγματοποιούνται μέσω του Softonic downloader για μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια. Σίγουρα μια ιστοσελίδα που πρέπει να γνωρίζεις

15. BytesIn

  • WOT Trustworthiness: 61%
  • URLVoid Rating: Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
bytesin programs

Ακόμη μια ιστοσελίδα όπου μπορείς να βρεις να κατεβάσεις δωρεάν προγράμματα για Windows. Αν και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν διαθέτει τεράστια ποικιλία όπως οι ανωτέρω, σίγουρα όμως αξίζει μια επίσκεψη αφού μπορείς να βρεις κάποιες εφαρμογές που δεν θα βρεις αλλού. Το μόνο αρνητικό είναι η χαμηλή αξιολόγηση που έχει στο WOT Trustworthiness η οποία ωστόσο δεν βασίζεται σε κάποιο μεγάλο αριθμό αξιολογήσεων. Σε δοκιμές που προβήκαμε καθώς και σε έλεγχο σε URLVoid Rating και SiteAdvisor δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο ή ανεπιθύμητο.

16. Software Informer

  • WOT Trustworthiness: 81%
  • URLVoid Rating: Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
software informer

Αν και μια σχετικά νέα ιστοσελίδα, το Software Informer έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ζήτηση τον τελευταίο καιρό. Αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιόπιστη ιστοσελίδα με αρκετές δημοφιλής και μη εφαρμογές. Το ευχάριστο με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η ευκολία αναζήτησης των εφαρμογών βάση κατηγορίας.

Tags
Back to top button