Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Τεχνολογια

Kiwix: Μία offline βιβλιοθήκη με την γνώση όλης της ανθρωπότητας

Το Kiwix είναι μία εφαρμογή που λειτουργεί σαν μία εκτός σύνδεσης διαδικτυακή βιβλιοθήκη, δίνοντάς σας την δυνατότητα πρόσβαση από κινητό και υπολογιστή -ακόμα και offline- σε μία σωρεία άρθρων, βιβλίων και βίντεο, από διάφορες εκπαιδευτικές πηγές.
O τρόπος λειτουργίας του είναι εξαιρετικά απλός. Θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή ( Kiwix Reader), η οποία αποτελεί τον αναγνώστη των αρχείων της βιβλιοθήκης, τα οποία βρίσκονται υπό την μορφή .zim*, και στη συνέχεια να κατεβάσουμε το πακέτο βιβλιοθήκης που θέλουμε όπως τα: Wikipedia, Wikτionary, Wikibooks, Wikisource, Wikiversity και Wikivoyage. Υπόψη, πως υπάρχουν και οι ελληνικές εκδοχές των Wiki's. 

Kiwix

To Κiwix παίρνει το υλικό του από πολλές γνωστές σελίδες εγκυκλοπαιδικού ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα την Wikipedia, το Project Gutenberg, το TEDx και άλλα πολλά.
Η ομάδα πίσω από το Kiwix τονίζει επίσης πως το υλικό της δεν πρόκειται ποτέ να λογοκριθεί από τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις που ασκούν την επιρροή τους όλο και πιο συχνά στο διαδίκτυο. *Tα αρχεία τύπου .zim δεν είναι τίποτα άλλο παρά συμπιεσμένα αρχεία κειμένου για εκτός σύνδεσης χρήση που χρησιμοποιούνται από τις διάφορες Wiki του διαδικτύου, αλλά περιέχουν παράλληλα και το πλήρες φάσμα των ιδιοτήτων ενός άρθρο της εκάστοτε Wiki, π.χ. αναζήτηση κειμένου.Έκδοση: Εξαρτάται από την συσκευή
Μέγεθος: Εξαρτάται από την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Windows All, Linux, Mac, Αndroid v 4.0, iOS 11 ή μεταγενέστερα
Κατασκευαστής: Kiwix Team    
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
Download (WikiReader)
Download (Πακέτα βιβλιοθηκών)

Tags
Back to top button