Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει λογική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να κυβερνά με τον κ. Καμμένο, σε ένα πλαίσιο εθνικολαϊκιστικής συνεργασίας και σε αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο συμμετοχής", τόνισε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Κόμματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.
"Στο ΠΑΣΟΚ ο λαός έδωσε τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Είναι μια λογική αντιπολίτευση, δεν παίζει το παιγνίδι της καμμένης γης, όπως έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος όλα τα προηγούμενα χρόνια κοροϊδεύοντας συνειδητά τον ελληνικό λαό", απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης σε ερώτηση για τη συζήτηση που άνοιξε αναφορικά με τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: "Εμείς το 2015 στηρίξαμε στα δύσκολα, πριν δύο μήνες στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων στηρίξαμε και βέβαια άλλες φορές δεν στηρίζουμε γιατί είναι προς λάθος κατεύθυνση. Αυτός θα είναι και ρόλος μας το επόμενο διάστημα, της λογικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να κυβερνά με τον κ. Καμμένο και να έχουν ένα πλαίσιο εθνικολαϊκιστικής συνεργασίας. Σε αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο συμμετοχής".
Σε ερώτηση αν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία, ο ευρωβουλευτής απάντησε: "Είναι αλαζονεία πριν ψηφίσει ο ελληνικός λαός, πριν καθορίσει ο ίδιος με την ψήφο του τους πολιτικούς συσχετισμούς, εμείς να λέμε τι θα κάνουμε. Αυτό που πρέπει να πούμε ξεκάθαρα είναι ότι όπως πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, που βιώνει ο ελληνικός λαός,θα έχουμε εθνική στάση και δεν θα παίξουμε κομματικά παιγνίδια στην πλάτη του".
Ως προς τη ζήτημα της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: "Υπήρχε ένα χρονοδιάγραμμα με τρία βήματα. Το πρώτο ήταν να βγει η χώρα πειραματικά στις αγορές το 2016, δεν επετεύχθη. Το δεύτερο ήταν να κλείσει η αξιολόγηση το 2016 και με τη βοήθεια του Θεού αρχές του 2017, αφού δεν έκλεισε το 2016, ούτε αυτό έχει γίνει. Και το τρίτο ήταν να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο το περιμένουμε. Καταλαβαίνετε ότι τίποτε από αυτά που εμείς στηρίξαμε, όταν έφευγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς το σενάριο της δραχμής, δεν έχει γίνει και το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό είναι: Τι θα κάνει η Ελλάδα, ακόμα κι αν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, όταν το 2018 η χώρα βγει από το πρόγραμμα; Ποιο είναι το μέλλον; Είναι το τέταρτο Μνημόνιο; Εμείς ευχόμαστε να γίνουν έστω και τώρα αυτά τα βήματα, μήπως καταφέρουμε να βγούμε το 2018 στις αγορές, που το θεωρώ πλέον πάρα πολύ δύσκολο".