Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μπλίνκεν από Κίνα :«Έχουμε υποχρέωση στους λαούς μας να χειριζόμαστε τις σχέσεις ανάμεσα μας με υπεύθυνο τρόπο»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν τόνισε σήμερα Πέμπτη πως οι ΗΠΑ και η Κίνα οφείλουν να διαχειρίζονται τις διαφορές τους με «υπεύθυνο» τρόπο, στα πλαίσια της δεύτερης επίσκεψης του στη χώρα προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος.

«Έχουμε υποχρέωση στους λαούς μας -και επίσης στον κόσμο- να χειριζόμαστε τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες μας με υπεύθυνο τρόπο», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν στη Σαγκάη, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφθασε στην Κίνα χθες Τετάρτη με αποστολή να αυξήσει την πίεση στην Κίνα για διάφορα ζητήματα, ειδικά την υποστήριξη της στη Ρωσία, και ταυτόχρονα να επιδιώξει περισσότερη σταθερότητα.

Άρχισε την επίσκεψή του στη Σαγκάη, όπου αναμένεται να παρακολουθήσει αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε δυο κινεζικές ομάδες με αρκετούς Αμερικανούς παίκτες στις συνθέσεις τους.

Στο Πεκίνο την Παρασκευή ο Μπλίνκεν


Ο κ. Μπλίνκεν αναμένεται αύριο στο Πεκίνο, για σειρά συναντήσεων με κινέζους ηγέτες, τους οποίους σκοπεύει να καλέσει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα νέος πρόεδρος στην Ταϊβάν.

Ακόμη, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται να αναφερθεί στις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, που η Ουάσιγκτον κρίνει πως βλάπτουν τον ανταγωνισμό, ζήτημα με ιδιαίτερη σημασία για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την τρέχουσα εκλογική χρονιά.

Ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να συνεχίσει την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, που ξεκίνησε με την επίσκεψή του τον Ιούνιο του 2023.

Η επίσκεψη του ΥΠΕΞ, που ακολουθήθηκε από τη σύνοδο κορυφής του Τζο Μπάιντεν και του κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ στο Σαν Φρανσίσκο τον Νοέμβριο, καθώς και από την αποκατάσταση της επαφής των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών, έφερε επίσης συνεργασία στον αγώνα κατά της φαιντανύλης, συνθετικού ναρκωτικού που ενοχοποιείται για δεκάδες χιλιάδες θανάτους από υπερβολική δόση στις ΗΠΑ.

Tags
Back to top button