Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Καίγεται το Χάρκοβο! Ρωσικά drones και ρουκέτες προκάλεσαν φονικές πυρκαγιές σκοτώνοντας 4 άτομα (Βίντεο)

Τεράστιες πυρκαγιές άναψαν στην περιοχή του Χαρκόβου στην Ουκρανία μετά από νέα επίθεση του ρωσικού στρατού με drones καμικάζι ιρανικής προέλευσης τύπου Shahed. Μέχρι στιγμής, μεταδίδουν πως τουλάχιστον 4 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, έχασαν την ζωή τους από τα σημερινά πλήγματα. Οι πρώτες επιθέσεις έλαβαν χώρα τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου.

Νέα συνεργασία Βαγδάτης-Άγκυρας για την αντιμετώπιση του PKK-Δημιουργούν βάσεις στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ μετά από 30 χρόνια

Πυρκαγιές Καίνε τα Πάντα

Πιο συγκεκριμένα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δύο πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Μεγάλο Σάββατο 4 Απριλίου έναντι κατοικήσιμων περιοχών της πόλης Χαρκόβου. Παράλληλα, ο στρατός της Μόσχας εκτόξευσε και ρουκέτες έναντι γραφείων στην ίδια ουκρανική πόλη.

Ο Ιγκόρ Τερέχοφ, δήμαρχος του Χαρκόβου, ανακοίνωσε μέσω του καναλιού του στο Telegram πως και τα δύο ρωσικά πλήγματα στόχευαν πολιτικές υποδομές στην περιφέρεια Osnovianskyi της ουκρανικής πόλης.

Η πτώση συντριμμιών από ένα από τα ρωσικά drones Shahed προκάλεσε μία καταστροφική πυρκαγιά σε ένα διώροφο κτήριο στην πόλη. Το drone λέγεται πως καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας, ωστόσο ο στρατός της χώρας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να ελέγξει που θα προσγειωθούν τα συντρίμμια του ρωσικού UAV καμικάζι. Άμεσα Ουκρανοί πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο της φωτιάς και ξεκινήσαν να εργάζονται στην κατάσβεσή της.

Το Χάρκοβο αποτελεί σήμερα την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει στοχευθεί πολλαπλές φορές από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα, τόσο από drones όσο και από πυραύλους. Λέγεται επίσης πως βρίσκεται στο στόχαστρο και των επίγειων δυνάμεων του ρωσικού στρατού, δυνάμεις οι οποίες σήμερα πλησιάζουν όλο και περισσότερο την πόλη από τα ανατολικά.

Εχθές το πρωί μία γυναίκα και αρκετοί άλλοι κάτοικοι του Χαρκόβου τραυματίστηκαν μετά από ρωσικό βομβαρδισμό της πόλης με βόμβες εξοπλισμένες με κιτ καθοδήγησης. Αυτός ο συνδυασμός βομβών και κιτ έχει αποδειχθεί πολύ φονικός στην Ουκρανία και φαίνεται πως το Κίεβο δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τον περιορίσει.

Σε «κόμμα» οι διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας-Ινδίας μετά την άφιξη τουρκικής κορβέτας στις Μαλδίβες

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Παρασκευή σε συνάντησή του με δόκιμους στο Χμελνίτσκι στο δυτικό τμήμα του κράτους είπε πως ο πόλεμος με την Ρωσία εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο επειδή η Μόσχα ετοιμάζεται να επεκτείνει τις επιθέσεις της σε νέες περιοχές της Ουκρανίας.

 

Tags
Back to top button