Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Μεγάλη αργοπορία στην επισκευή αυτοκινήτων λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

Παταρητείται καθυστέρηση στην επισκευή των οχημάτων την χρονιά που διανύουμε που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.Οι καθυστερήσεις δεν παρατηρούνται τόσο στα σέρβις των οχημάτων , όσο στις σοβαρότερες βλάβες. Τα οχήματα παραμένουν μεγάλα διαστήματα στα συνεργεία καθως υπάρχει μεγάλη έλλειψη των πόρων και των ανταλλακτικών για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ειδικά οι ημιαγωγοί είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση καθως η ζήτηση είναι μεγαλύτερη απο τα υπάρχοντα αποθέματα. 

Επιπλέον οι συνεχόμενες μολύνσεις απο κορωνοϊό , είτε των πελατών , είτε του ίδιου του προσωπικού των συνεργείων δυσχεραίνει την γρήγορη μεταφορά των οχημάτων από τα συνεργεία. Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει έντονα και τις αφίξεις νέων,καινουριων οχημάτων έτσι ως αποτέλεσμα οι χρήστες κρατούν περισσότερο τα παλιά τους οχήματα ή αγοράζουν μεταχειρισμένα και έτσι οι βλάβες είναι συχνότερες. Επίσης η τιμή των ανταλλακτικών είναι αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν, καθώς έχουν υποστεί ανατιμήσεις λόγω της αύξησης των πρώτων υλών και της μεταφοράς τους.

Γνώστες της αγοράς του αυτοκινήτου αναφέρουν ότι για να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα, θα πρέπει να προγραμματιστεί νωρίτερα το σέρβις του αυτοκινήτου, ώστε να παραγγελθούν έγκαιρα τα ανταλλακτικά και να μη χρειαστεί ο πελάτης να περιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο συνεργείο. Τα προβλήματα θα συνεχίσουν και το 2022, ενώ από τις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωσή τους.

Σε έρευνα της εταιρείας επίλυσης διαφορών στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Motor Ombudsman, διαπίστωσε ότι το 56% των συνεργείων στην Ευρώπη και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, αντιμετώπισαν την έλλειψη των ανταλλακτικών, προκαλώντας καθυστερήσεις στις επισκευές των οχημάτων.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες ενημερώνουν τους κατόχους πάντως ότι σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή αρκετά μεγάλο διάστημα και ότι ίσως το κόστος να είναι μεγαλύτερο διότι η ζήτηση είναι μεγάλη και τα ανταλλακτικά που έρχονται απο το εξωτερικό έχουν μεγαλύτερη χρέωση.

Φαίνεται ότι η κατάσταση αναμένεται να αρχίσει να ομαλοποιείται τους τελευταίους μήνες του έτους, ενώ από το 2023 η αγορά θα αρχίσει να βρίσκει τον κανονικό ρυθμό της. Όπως αναμένεται να γίνει και με τα καινούρια αυτοκίνητα, καθώς σταδιακά θα μειώνεται ο χρόνος παράδοσής τους. Όταν ομαλοποιηθεί η όλη κατάσταση, τότε όλοι οι κλάδοι του αυτοκινήτου θα αρχίσουν να βρίσκουν ξανά τους φυσιολογικούς τους ρυθμούς,  τα ανταλλακτικά θα έχουν μικρότερο χρόνο παράδοσης και ο χρόνος παραμονής στα συνεργεία θα είναι σαφώς μικρότερος.

Tags
Back to top button