Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Κατασκεύασαν το Batmobile από τουβλάκια Lego (βίντεο)

Για τις ανάγκες της νέας ταινίας «The LEGO Batman» που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Φεβρουαρίου, η Chevrolet, η First LEGO League και μια ομάδα μαθητών από το Ντιτρόιτ συνεργάστηκαν στενά.

Σκοπός τους ήταν να φτιάξουν το αυτοκίνητο του Batman, το γνωστό Batmobile, από τουβλάκια της LEGO σε φυσικό μέγεθος. Και τα κατάφεραν εξαιρετικά.

Πρόκειται για ένα τεράστιο κατασκεύασμα, το οποίο έχει μήκος 5,1 m, πλάτος 2,81 m και μέγιστο ύψος 2,1 m. Για να κατασκευαστεί χρειάστηκαν 222 ώρες σχεδιασμού και 1.833 ώρες συναρμολόγησης για τα 344.187 τουβλάκια.

Το Batmobile ζυγίζει συνολικά 768 kg. Χτίστηκε επάνω σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο βάρους 128,1 kg, ενώ κάθε ένας τροχός του ζυγίζει 45 kg και η κατασκευή έγινε εξ ολοκλήρου στο Κονέκτικατ.

Η Chevrolet φρόντισε ώστε όταν ο Batman οδηγεί να έχει στη διάθεσή του την τελευταία λέξη της συνδεσιμότητας, δηλαδή Apple CarPlay και Android Auto, μέχρι και ενσωματωμένο 4G LTE Wi-Fi.

Δεν είναι η πρώτη φορά μάλιστα που η εταιρεία εμπλέκεται στην κατασκευή ενός Batmobile, αφού το αυτοκίνητο για την πρώτη ταινία του Batman (1989, σκηνοθεσίας Τιμ Μπάρτον) είχε βασιστεί σε ένα Chevrolet Impala, με κάποιον από τους V8 της εταιρείας να το κινεί.

Το LEGO Batmobile θα εκτίθεται μέχρι τις 22 Ιανουαρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS) και μετά στο επερχόμενο Σαλόνι του Σικάγο (11-20 Φεβρουαρίου), όμως δε θα διατεθεί για πώληση.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:

Tags
Back to top button