Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Καλοκαίρι του 1947 – Ιπτάμενοι δίσκοι πάνω από την Αμερική…

Το καλοκαίρι του 1947, οι θεάσεις ιπτάμενων δίσκων αναφέρονταν κατ’ επανάληψιν από διάφορα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.Ο Δρ. Μορένο, ο οποίος είχε τη φήμη ενός εξαίρετου φυσικού και αυθεντίας στην επιστήμη της κοσμογραφίας, θεώρησε τα περιστατικά αυτά ως πιθανά φαινόμενα μιας σειράς ατμοσφαιρικών διαταράξεων.Ωστόσο, η πρώτη είδηση για εμφάνιση ενός παράδοξου πτητικού οχήματος μεταδόθηκε στις 25 Ιουνίου, χωρίς να προκαλέσει το άμεσο ενδιαφέρον του κοινού. Ο Κένεθ Άρνολντ, Αμερικανός επιχειρηματίας και πιλότος, είχε δει την προηγούμενη ημέρα, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης του, ένα σμήνος από εννιά άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία κινούνταν με ωριαία ταχύτητα που υπερέβαινε τα 1200 μίλια. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το μέγεθός τους ήταν πολύ ογκωδέστερο από το μεγαλύτερο αεροσκάφος που διαθέταμε εκείνη την εποχή.Σε μια άλλη περίσταση, βορείως του Σιάτλ, ένας φωτογράφος, ονόματι Φρανς Ρίμαν, κατόρθωσε να απαθανατίσει μια ανορθόδοξη, κατάφωτη ιπτάμενη μηχανή, που δεν μπορούσε να προσδιορίσει το είδος της, αφού δεν είχε ξαναδεί στη ζωή του κάτι παρόμοιο.Στις 3 Ιουλίου, δέκα πολιτείες, κυρίως του Μισούρι, ανέφεραν εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων.Έκτοτε, οι σχετικές ειδήσεις λάμβαναν ευρύτερη κυκλοφορία. Ο Πλοίαρχος Σμιθ επιβιβάστηκε σε επιβατικό αεροπλάνο, που είχε ως κυβερνήτη του τον Ραλφ Στίβενς και συγκυβερνήτη του τον Μάρτυ Μάρροου. Ανακοίνωσαν κατόπιν στον Πύργο Ελέγχου ότι διέκριναν στον ουρανό έναν στολίσκο αρχικά από πέντε και ύστερα από άλλους τέσσερις ιπτάμενους δίσκους.Κατ’ αρχήν, ο Σμιθ νόμισε πως επρόκειτο για άλλα αεροσκάφη και προέβη σε επικοινωνία μαζί τους, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Αυτό που είδαν τα μάτια του ήταν πτητικές μηχανές που δεν μπορούσε να αναγνωρίσει.Μετά από λίγες μέρες, έπειτα από επαναλαμβανόμενα περιστατικά, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Αεροπορίας στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι:“Είναι δυνατόν να υπάρχει κάτι το σοβαρό στην υπόθεση των ιπτάμενων δίσκων. Όμως, δεν είναι διόλου απίθανο και να είναι δημιούργημα φαντασίας”.Όμως, ένα ισχυρό σοκ διαπέρασε τη ραχοκοκαλιά της Αμερικής, όταν, στις 9 Ιουλίου, ένας Αξιωματικός της Αεροπορίας, στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού, δημοσιοποίησε ότι ένας ιπτάμενος δίσκος είχε συντριβεί σε αγρό της περιοχής. Δεν πέρασε πολλή ώρα κι αμέσως, η Κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει την είδηση, κάνοντας λόγο για συντριβή μετεωρολογικού αερόστατου και να αποκλείσει την περιοχή σε μια μεγάλη ακτίνα.Ιπτάμενοι δίσκοι γίνονταν αντιληπτοί νυχθημερόν. Κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές τους μέγεθος, εφόσον οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων ανέφεραν ποικίλα σχήματα και μεγέθη.Το καλοκαίρι του 1947 είχε στιγματιστεί από τις συνεχείς θεάσεις άγνωστων αντικειμένων στον αμερικανικό ουρανό, ενώ ο κόσμος, ανήσυχος και τρομοκρατημένος, ζητούσε επιτακτικά να μάθει την αλήθεια, μια αλήθεια, φυσικά, που δεν έφτασε ποτέ.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 02/08/1947…
Tags
Back to top button