Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Γιατί η Toyota αποσύρει το Yaris από την αγορά των ΗΠΑ

Είναι πλέον οριστικό, η Toyota αποσύρει το Yaris από την αγορά των ΗΠΑ, με την τελευταία παραγωγή να γίνεται στα τέλη του Ιουνίου.

Η εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Κριστίν Ν. Χένλεϊ, επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα, καθώς όπως ενημέρωσε: «Το Yaris sedan και το Yaris hatchback δεν θα είναι διαθέσιμα για το έτος 2021. Το MY2020 θα είναι η τελευταία χρονιά του Yaris. Ο Ιούνιος του 2020 θα είναι ο τελευταίος μήνας της παραγωγής των Yaris sedan και Yaris hatchback για τις ΗΠΑ».

Εν αντιθέσει με την τέταρτη γενιά του Toyota Yaris που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, μέσα στο επόμενο διάστημα, το Yaris αμερικανικών προδιαγραφών ήταν ουσιαστικά μια εκδοχή του Mazda2. Το μοντέλο εισήχθη το 2015 ως Scion iA και μετονομάστηκε σε Toyota Yaris sedan μετά την κατάργηση της θυγατρικής φίρμας, ενώ το 2019 η Toyota παρουσίασε και το αντίστοιχο Yaris hatchback. Το πεντάθυρο Yaris ήταν ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα στην αμερικανική αγορά, με τιμή που ξεκινούσε από τα 15.650 δολάρια.

Ο πιθανότερος λόγος για την κατάργηση του Yaris από τις ΗΠΑ είναι οι χαμηλές πωλήσεις, καθώς μέσα στο 2019 διατέθηκαν συνολικά 21.916 μονάδες, όταν -για παράδειγμα- η Corolla πούλησε 304.850 μονάδες στο ίδιο διάστημα. Αν και ο κόσμος εξέφρασε την επιθυμία του να δει στην αμερικανική αγορά το Toyota GR Yaris, σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη μέσω Twitter, οι πωλήσεις άλλα «είπαν» κι ανάγκασαν τους Ιάπωνες στην εν λόγω απόφαση.
 

Tags
Back to top button