Ο Mark Zuckerberg έζησε την Τρίτη την πιο κρίσιμη στιγμή της καριέρας του. Ο ιδρυτής του Facebook αντιμετώπισε τις σκληρές ερωτήσεις των Αμερικανών εκπροσώπων του Κογκρέσου με την αναμενόμενη εμφάνισή του ενώπιον της Γερουσίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την παραβίαση της ιδιωτικότητας δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου.
Μία από τις πιο τεταμένες στιγμές της συνάντησης έλαβε χώρα όταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντουρμπίν του Ιλλινόις προσπάθησε να θέσει το ζήτημα με όρους που ο Zuckerberg θα μπορούσε να καταλάβει. «Θα νιώθατε άνετα να μοιραστείτε μαζί μας το όνομα του ξενοδοχείου όπου μείνατε χτες τη νύχτα;» τον ρώτησε. Εμφανώς ενοχλημένος ο Zuckerberg διστάζει πριν απαντήσει αρνητικά. Μια απάντηση που προκάλεσε το γέλιο του κοινού.
Αργότερα ο γερουσιαστής ρωτά αν θα ήταν διατεθειμένος να μοιραστεί τα ονόματα των ανθρώπων με τους οποίους έχει ανταλλάξει μηνύματα τις τελευταίες ημέρες, και ο ιδρυτής του Facebook ανταποκρίνεται επίσης αρνητικά.
«Νομίζω ότι όλα αυτά είναι για αυτό ακριβώς», εξηγεί ο Durbin. «Το δικαίωμά σας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Τα όρια του δικαιώματός σας στην ιδιωτικότητα και το πόσο αποκαλύπτεται στη σύγχρονη Αμερική εξ ονόματος ενός ραντεβού, με τον όρο «Σύνδεση ανθρώπων σε όλο τον κόσμο»”, λέει ο σύμβουλος σε σχέση με το διάσημο σύνθημα του Facebook.
Το θέμα της κατάθεσης Ζουκεμπεργκ έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.
Σχετικά με αυτό είχαμε και μια νέα παρέμβαση της ερευνήτριας της περιβόητης Λέσχης Μπιλντερμπεργκ Κριστίνα Μαρτίν Χιμένεθ.
“Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του δικτύου συγκέντρωσης και κατασκοπείας. Είναι ένας από τους μάνατζερ του. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είναι όλοι στην bilderberg. Συμπεριλαμβανομένου του Πίτερ Τιλ, του Μπιλ Γκέιτς, της CIA, της JPMorgan και άλλων μεγάλων επενδυτικών φορέων” σχολίασε.
Με αφορμή το σκάνδαλο του Cambridge analytica που ήρθε στο φως, η γνωστή ερευνήτρια ξεσπάθωσε κατά γενικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το πως εμπλέκονται στην ιδιωτική μας ζωή.
“Σταμάτα να κατασκοπεύεις τους ανθρώπους. Ας ζήσουμε ειρηνικά!” αναφέρει!