Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

F1 - Η Φεράρι επέστρεψε δυναμικά

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο grand-prix της φετινής σεζόν στη Φόρμουλα-1. Πρώτη νίκη για τη Φεράρι μετά τη Σιγκαπούρη το 2015.

Πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, τα μηνύματα που έρχονταν από… Ιταλία μεριά, έλεγαν ότι η Φεράρι θα παρουσιαστεί βελτιωμένη και θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον τίτλο στους κατασκευαστές της Φόρμουλα-1.

Και στο πρώτο grand-prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το επιβεβαίωσε. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τον αγώνα, χαρίζοντας στην ιταλική ομάδα την πρώτη της νίκη μετά από ενάμισι χρόνο και συγκεκριμένα από το grand-prix της Σιγκαπούρης το 2015.

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τον Λιούις Χάμιλτον να οδηγεί με ευκολία την κούρσα, έχοντας πίσω τον Σεμπάστιαν Φέτελ, στην τρίτη θέση τον Βαλέρι Μπότας και στην τέταρτη τον Κίμι Ραϊκόνεν. Στον 18ο γύρο, ο Βρετανός μπήκε να αλλάξει ελαστικά βάζοντας τη μαλακή γόμα μετά την ultra soft. Όταν όμως ξαναβγήκε, βρέθηκε πέμπτος πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν, τον οποίο αδυνατούσε να προσπεράσει.

Πέντε γύρους αργότερα, μπήκε στα πιτς και ο Φέτελ, με τη διαφορά ότι αυτός βγήκε μπροστά από τους Χάμιλτον και Φερστάπεν και βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα, αφού ήδη είχαν μπει στα πιτς και οι Μπότας-Ραϊκόνεν. Ο Γερμανός είχε καθαρή πίστα μπροστά του και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Από ένα σημείο και μετά δεν έβλεπε καν τον δεύτερο Χάμιλτον, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη μαλακή γόμα. Πίσω τους βρέθηκαν Μπότας και Ραϊκόνεν, αλλά χωρίς να μπορούν να τον απειλήσουν.

Ανατροπές δεν υπήρξαν και έτσι ο Σεμπάστιαν Φέτελ, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, χαρίζοντας στη Ferrari την πρώτη νίκη της στην πίστα «Albert Park» μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Λιούς Χάμιλτον με Μερσεντές και στο τρίτο σκαλί ο ομόσταυλός του, Βαλέρι Μπότας. Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ραϊκόνεν, Φερστάπεν, Μάσα, Πέρεζ, Σάινθ, Κβίατ και Οκόν.

Tags
Back to top button