Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Έτσι αποκτούν κυκλοφοριακή συνείδηση οι νέοι (βίντεο)

Η επαφή της εκπαιδευτικής κοινότητας και του τεχνικού κόσμου αποδίδει πολλαπλά οφέλη για όλους. Πέρα από τον προφανή στόχο του επαγγελματικού προσανατολισμού και τις παραστάσεις που αποκτούν τα παιδιά πάνω σε ένα άκρως διεπιστημονικό κλάδο, όπως είναι αυτός των κατασκευών, υπάρχει κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Τα σημερινά έργα κατασκευής είναι οι αυριανοί αυτοκινητόδρομοι, στους οποίους οι σημερινοί μαθητές θα είναι αυριανοί οδηγοί. Αποκτούν λοιπόν βαθιά γνώση και κυκλοφοριακή  συνείδηση όταν έχουν περπατήσει, περιεργαστεί από κοντά και κατανοήσει όλα τα συστήματα ενός αυτοκινητόδρομου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ολυμπία Οδός έδωσε τη δυνατότητα σε 22 μαθητές του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου να παρακολουθήσουν από κοντά την άσκηση μεγάλης κλίμακας στα Μαύρα Λιθάρια, λίγο πριν τεθεί σε λειτουργία η σήραγγα που εξυπηρετεί το ρεύμα προς Αθήνα, στο τέλος Φεβρουαρίου 2017.

 

Στόχος των δράσεων που αναπτύσσει η Ολυμπία Οδός με την εκπαιδευτική κοινότητα είναι να μετατρέψει τα παιδιά στους καταρτισμένους και με βαθιά γνώση οδηγούς του αύριο και παράλληλα να τα καταστήσει πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας.

Στην άσκηση, εκτός από τις ομάδες επέμβασης της Ολυμπίας Οδού, πήραν μέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και το ΕΚΑΒ.

Tags
Back to top button