Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

EKTAKTO-Ουκρανικό πλήγμα και πυρκαγιά σε ρωσική μονάδα στο Κούρσκ-Σίρσκι σε Ζελένσκυ: Δεν στέλνω σε σφαγή τους άντρες μου

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές μεγάλη πυρκαγιά, απόρροια ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης έχουμε στο Κούρσκ, η οποία φορά ρωσική στρατιωτική μονάδα που καίγεται.

Τεράστια φωτιά ξέσπασε στην ρωσική με πυκνό μαύρο καπνό να είναι ορατός από διάφορα σημεία της πόλης.

Το ρωσικό κανάλι Telegram Astra δημοσίευσε το βίντεο αυτόπτη μάρτυρα.

Ουκρανοί ερευνητές OSINT από το κανάλι CyberBoroshno Telegram εντόπισαν τι καιγόταν στο έδαφος της 3754ης Κεντρικής Τεχνικής Βάσης της ρωσικής Αεροπορίας (στρατιωτική μονάδα 13830).

Οι πρώτες αναφορές για μια τεράστια φωτιά στο κέντρο της ρωσικής πόλης Κουρσκ δημοσιεύτηκαν σε τοπικά δημόσια μέσα ενημέρωσης μετά τις 10 το πρωί.

Ο Καρβέλας άνοιξε κανάλι στο YouTube και μας προτρέπει να γκρεμίσουμε τις εκκλησίες: «Το πρόβλημα είναι η εκκλησία- Ο Θεός είναι ο βασικός εχθρός του ανθρώπου»

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τα πλήγματα με πυραύλους Κρουζ κατά του ρωσικού εδάφους, προκαλώντας έτσι ισχυρές αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων του Ουκρανού Α/ΓΕΕΔ Στρατηγού Σίρσκι με τον Β. Ζελένσκυ

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού συγκρούεται με τον Ζελένσκι αφού αρνήθηκε να εκτελέσει «καταδικασμένη» επίθεση κατά των Ρώσων.

Ο Στρατηγός Ο. Σίρσκι φέρεται να αψήφησε τον Ουκρανό πρόεδρο Β. Ζελένσκυ, λέγοντάς του ότι η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης θα μετέτρεπε την αντεπίθεση σε σφαγή εκατοντάδων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους.

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ο. Σίρσκι, όπως και ο προκάτοχός του Β.Ζαλούζνι, ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

Γίνεται ακόμη λόγος και για απόλυση του Σίρσκι επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει τις εντολές του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκυ για την εκτέλεση μιας χερσαίας επίθεσης που θεωρήθηκε από τον Αρχηγό του Στρατού ως «μάταιη».

Σύμφωνα με τον ο Ουκρανός Αρχιστράτηγος έλαβε εντολή να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση αλλά αρνήθηκε, λέγοντας ότι χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και αεροπορική υποστήριξη, μια τέτοια αντεπίθεση θα μετατρεπόταν σε σφαγή στην οποία θα πέθαιναν πολλοί στρατιώτες.

Μια πηγή αναφέρει ότι ο Σίρσκι είπε στον Ζελένσκυ ότι οι στρατιώτες του θα σκοτωθούν σε μια μάταιη, απροετοίμαστη επίθεση.

Εάν οι αναφορές για διαφωνία είναι ακριβείς, εξηγούν το πρόσφατο σκάνδαλο με την Μαριάνα Μπεζγκούλα, μέλος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, η οποία κατήγγειλε τον γενικό εισαγγελέα επειδή αρνήθηκε να της επιτρέψει να ταξιδέψει στην πρώτη γραμμή, κάτι που η Μπεζγκούλα είπε ότι ήταν εμπόδιο στην άσκηση του συνταγματικού της δικαιώματος.

Δεν ήταν ακόμη γνωστό γιατί η βουλευτής ήθελε να επισκεφθεί τους μαχητές της πρώτης γραμμής και να δει μόνη της τις συνθήκες εκεί, αλλά η κόντρα μεταξύ Ζελένσκυ και Σίρσκυ μπορεί να είναι ένας παράγοντας.

Το ΝΑΤΟ θα τοποθετήσει έναν ανώτερο μεταξύ μιας σειράς νέων μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για να στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία που αναμένεται να ανακοινωθούν σε μια σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, λένε αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της συμμαχίας.

Ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι τοποθετήθηκαν στην Κριμαία

Η Ρωσία φέρεται να εγκαθιστά πυραύλους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων πάνω από τις παραλίες της Κριμαίας.
Σύμφωνα με αναφορές, οι Ρώσοι τοποθέτησαν ακριβώς πάνω από παραλία στην Σεβαστούπολη.

Το ρωσικό οπλικό σύστημα αφορά Tor-M2 πάνω από μια δημοφιλή τοπική παραλία στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Το Tor-M2, σχεδιασμένο από τη ρωσική αμυντική εταιρεία Almaz-Antey, είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας μικρής εμβέλειας Tor-M1.

Το Tor-M2 έχει βελτιωμένη κάλυψη ραντάρ και μπορεί να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους ταυτόχρονα, ενώ το νέο ψηφιακό του σύστημα παρακολουθεί και “ κλειδώνει”  αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAV, κατευθυνόμενους πυραύλους και άλλα οπλικά συστήματα υψηλής ακρίβειας που πετούν σε χαμηλά υψόμετρα.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία εισέρχεται σε νέο κρίσιμο επίπεδο καθώς οι Ουκρανοί αναμένουν τα F-16 ενώ οι Ρώσοι θα κτυπήσουν μαζικά σε όλο το μέτωπο για να ακυρώσουν κάθε ελπίδα του Κιέβου.  

Tags
Back to top button