Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιαπωνία: Ποιο «αρχαίο» μέσο αποθήκευσης «αποχαιρετά» το Δημόσιο

Οι κρατικοί φορείς στη χώρα εξακολουθούσαν ως σήμερα να αγαπούν αυτό το «αρχαίο» μέσο αποθήκευσης, όπως και το φαξ 

Ιαπωνία: Στο προσκήνιο πάλι ο νόμος για τις αναγκαστικές στειρώσεις - Είχε καταργηθεί το 1996



Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ιαπωνία όχι μόνο χρησιμοποιούσε αυτό το αρχαίο μέσο αποθήκευσης, αλλά και ότι είχε πάνω από 1.000 κανονισμούς που απαιτιούσαν τη χρήση τους.

Όλα αυτά καταργήθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τάρο Κόνο, που από το 2021 έχει κηρύξει πόλεμο κατά της δισκέτας, αλλά και κατά του φαξ.

Αν και κάποτε θεωρούσαμε την Ιαπωνία μία από τις πλέον προηγμένες χώρες, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να μένει πίσω στον τεχνολογικό μετασχηματισμό, λόγω της βαθιάς δυσπιστίας έναντι στις αλλαγές, όπως .

Κατάλοιπο της δεκαετίας του ‘60 οι δισκέτες εδώ και πολλά χρόνια είναι εντελώς ανεπαρκείς. Ένα απλό στικάκι των 32GB με κόστος που δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ έχει τον αποθηκευτικό χώρο που έχουν πάνω από 22.000 δισκέτες – αν υποθέσουμε ότι μπορεί να βρει κανένας σήμερα τόσες πολλές.

Παράλληλα, στην Ιαπωνία επιχειρήσεις και το Δημόσιο εξακολουθούν να στέλνουν φαξ αντί για email.

Το επόμενο μεγάλο εμπόδιο της κυβέρνησης είναι η παραδοσιακή προσωπική σφραγίδα χάνκο που χρησιμοποιούν αντί για υπογραφή. Πολλές εταιρείες ζητούν από τα επίσημα έγγραφα να έχουν τη σφραγίδα χάνκο, παρά το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τις εξαλείψει.

Tags
Back to top button