Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σφαλιάρα Κρεμλίνου σε Τούρκο πρόεδρο: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι μεσολαβητής στην Ουκρανία»

Ηχηρή “σφαλιάρα” δέχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος από το Πούτιν μέσω του Κρεμλίνου για την Ουκρανία, και υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό, αφού αφορά την αθέτηση συμφωνίας για τους διοικητές του Αζωφ που ήταν στην Τουρκία και αφέθηκαν ελεύθεροι να πάνε πίσω στην Ουκρανία .

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το ζήτημα της Ουκρανίας συζητήθηκε στη συνάντηση μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αστάνα, αλλά ο Τούρκος ηγέτης δεν μπορεί να είναι μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις.

Στη συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι 1 (ORT), ο Πεσκόφ απάντησε στο ερώτημα εάν είναι δυνατόν ο Ερντογάν να είναι μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία και είπε: «Όχι, δεν είναι δυνατό», αναφέρει

Ο Πεσκόφ δεν έκανε άλλη αξιολόγηση για αυτό το θέμα. Σε συνάντηση με τον Πούτιν, ο Ερντογάν είπε ότι είναι δυνατή η επίτευξη ειρήνης που θα ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές στην Ουκρανία.

Σε υψηλό συναγερμό η Βάση της Σούδας λόγω τρομοκρατικής απειλής! Αυτό το επίπεδο απειλής δεν το έχουν “εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια”

Γιατί έβαλε στοπ η Ρωσία στον Ερντογάν ενώ ο Πούτιν είναι οργισμένος από την στάση του 

ο Ανταποκριτής της ρωσικής εφημερίδας Kommersant Αντρέι Κολέσνικοφ ανέφερε για την μη επίσκεψη Πούτιν στην Άγκυρα έως τώρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Τουρκία αναβάλλεται συνεχώς λόγω της επιστροφής των διοικητών του τάγματος Azov στην Ουκρανία από το τουρκικό έδαφος.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Αντρέι Κολέσνικοφ, ο οποίος παρακολούθησε τη σύνοδο κορυφής Πούτιν-Ερντογάν ανέφερε: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει συναντηθεί με τον Ερντογάν από την στιγμή που Τούρκος πρόεδρος άφησε ελεύθερους τους διοικητές του τάγματος Azov.

Η Ρωσία, η Ουκρανία και η Τουρκία είχαν συμφωνήσει ότι αυτοί οι άνθρωποι Θα παρέμεναν στο τουρκικό έδαφος. Αυτό ήταν μια συμφωνία που παραβιάστηκε.

Αυτό το περιστατικό ξεχάστηκε όταν όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είχε πάει ακόμη να επισκεφτεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο πραγματικός λόγος ήταν ακριβώς το γεγονός ότι ο Ερντογάν παραβίασε όλες τις συμφωνίες με το Πούτιν για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, Πούτιν και Ερντογάν, συναντήθηκαν τώρα και μίλησαν για το γεγονός ότι ο εμπορικός τζίρος των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν τους αρκεί και φυσικά θα διπλασιαστεί τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον”.

Πρόβλημα και στην κατασκευή του αγωγού στο Ακούγιου

Επιπλέον, η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, η πρώτη μονάδα του οποίου θα λειτουργήσει σε λίγους μήνες, συζητήθηκε έντονα, τουλάχιστον όπως φαίνεται από τη δήλωση του επικεφαλής της Rosatom, Aleksey Likhachev, πριν από τη συνάντηση.

«Θα είναι πολύ δύσκολο γιατί οι εταίροι που προμήθευσαν σημαντικό μέρος του εξοπλισμού στο πλαίσιο της σύμβασης (όπως καταλαβαίνω, μιλάμε κυρίως για την εταιρεία Siemens) δεν προσπαθούν πλέον να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις», τόνισε ο ίδιος ρίχνοντας βόμβα.

Λεπτομέρειες από τη σύνοδο κορυφής της Αστάνα

Από την άλλη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Τονίζοντας ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και οι απειλές κατά του Λιβάνου στοχεύουν την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ηρεμία, ο Ερντογάν τόνισε ότι "η εξάπλωση των συγκρούσεων θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες της περιοχής και ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην αναχαίτιση του Ισραήλ".

Μιλώντας στο μέρος της συνάντησης που ήταν ανοιχτό για τον Τύπο, ο Ρώσος ηγέτης Πούτιν δήλωσε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο Ερντογάν και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στον κόσμο, αλλά πρόκειται για δηλώσεις καλής φιλίας για να τις ακούσουν οι δημοσιογράφοι.

Tags
Back to top button