Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Auto - Moto

Δείτε για ποιο λόγο σε κάποιες χώρες το τιμόνι βρίσκεται στα δεξιά του αυτοκινήτου

Όποιος έχει βρεθεί στην Αγγλία θα έχει παρατηρήσει ότι τα αυτοκίνητα έχουν το τιμόνι στη δεξιά πλευρά ενώ οι λωρίδες κυκλοφορίας είναι όλες ανάποδα.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό.

Συγκεκριμένα, σε περίπου 76 χώρες τα αυτοκίνητα έχουν το τιμόνι τους στη δεξιά πλευρά.

Αυτή η συνήθεια χρονολογείται και προέρχεται από την αρχαία Ρώμη. Οι Ρωμαίοι οδηγούσαν τις καρότσες και τις άμαξές τους με το αριστερό χέρι, για να έχουν ελεύθερο το δεξί χέρι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπλα για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από επιθέσεις του εχθρού.

Αυτή η πρακτική συνεχίστηκε στη μεσαιωνική Ευρώπη και το 1773, η βρετανική κυβέρνηση πέρασε νόμο για τη χρήση της αριστερής κίνησης. Κάτι με το οποίο διαφώνησε η Γαλλία, που θέσπισε τη δεξιά κίνηση στους δρόμους.

Ο Ναπολέων ήταν αριστερόχειρας και η ιππασία με το δεξί χέρι αποδείχτηκε πως ήταν μια πολύ δύσκολη στρατιωτική τακτική.
Η Βρετανία και η Γαλλία, με τη σειρά τους, πέρασαν τους δικούς τους τρόπους οδήγησης και στις αντίστοιχες αποικίες τους.

Tags
Back to top button