Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διαψεύδει τις ΗΠΑ το Κίεβο! Ουκρανική ταξιαρχία: «Δεν θα αποσύρουμε κανένα Abrams από την πρώτη γραμμή»

Ο ουκρανικός στρατός αποσύρει αμερικανικής παραγωγής κύρια άρματα μάχης τύπου Abrams M1A1 από την πρώτη γραμμή του μετώπου, κυρίως εξαιτίας των απειλών που θέτουν τα ρωσικά drones. Αυτό αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου. 

Η μαζική χρήση drones στο πεδίο της μάχης σημαίνει πως τα άρματα μάχης και γενικά τα τεθωρακισμένα οχήματα δεν είναι πλέον ασφαλή, όπου και εάν βρίσκονται. 

Αρχίζει το ρωσικό «Σχέδιο Β» - Η νεοσύστατη ομάδα δυνάμεων Βορράς της Μόσχας ετοιμάζει επίθεση σε Χάρκοβο και Σούμι (Βίντεο)

Τα Αποσύρουν Μαζικά οι Ουκρανοί

Πιο συγκεκριμένα, οι Ρώσοι φαίνεται πως εκπληρώνουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στο παρελθόν να εξαϋλώσουν όλα τα κύρια άρματα μάχης τύπου Abrams που έλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ. Σε λιγότερο από δύο μήνες, οι στρατιώτες της Μόσχας κατάφεραν να καταστρέψουν 5 τέτοια άρματα.

Όπως σας , οι Ουκρανοί αποσύρουν από το μέτωπο τα 26 άρματα Abrams που διαθέτουν σήμερα στο οπλοστάσιό τους. Οι Αμερικανοί δήλωσαν πως θα συνεργαστούν με τους Ουκρανούς για να βρουν τρόπους ασφαλούς παράταξής τους στο πεδίο της μάχης στο σύντομο μέλλον.

Διαψεύδουν οι Ουκρανοί

Σε νέα εξέλιξη όμως, διάσημης σελίδας αναφέρει πως η 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού, μία από τις μονάδες που επιχειρεί άρματα Abrams, αρνείται τις παραπάνω αναφερόμενες δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων.

Η ουκρανική αμυντική σελίδα Defence Express αναφέρει πως οι απώλειες των Abrams είναι αναμενόμενες διότι αυτά τα τεθωρακισμένα έγιναν στόχος προτεραιότητες του ρωσικού στρατού για ευνόητους λόγους. 

Για πρώτη φορά στα χέρια της Μόσχας το σπάνιο αμερικανικό όχημα M1150 που φέρει την θωράκιση του άρματος M1 Abrams (Εικόνες)

Δεδομένων όλων αυτών, το μέλλον των ουκρανικών αρμάτων Abrams είναι άγνωστο αφού οι αναφορές των Αμερικανών και των Ουκρανών είναι αντικρουόμενες και μπερδεύουν το κοινό. Ίσως η 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού είναι η μόνη μονάδα που αρνήθηκε να απομακρύνει τα άρματα μάχης της από την πρώτη γραμμή και παράκουσε τις αμερικανικές οδηγίες.

 

Tags
Back to top button