Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Καφές: Γιατί εκτοξεύεται την τιμή του σε υψηλό 45 ετών;

«Πικρός» καφές... Νέο κύκλο αυξήσεων στις τιμές του καφέ κατά 10 με 15% περιμένει η εγχώρια αγορά μετά το διπλασιασμό της διεθνούς τιμής της ποικιλίας Robusta. Οι καταναλωτές μπορεί να δυσανασχετούν, αλλά δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κόψουν το καθημερινό τους καφεδάκι.

Το πρόβλημα είναι πως ακόμα και η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, ο καφές, έρχεται πλέον σε τιμή γεύματος…

ΗΠΑ: “Πιο δυναμικές από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις της εποχής του Βιετνάμ”

Και για του λόγου το αληθές: 3,20 ο εσπρέσο, 4,50 ο καπουτσίνο, πάνω από 4 ευρώ και ο καφές φίλτρου. Όσο για τον ελληνικό… στα 4,50 ευρώ ο διπλός 

«Ο καφές στην Ελλάδα δεν κόβεται, παίρνανε από τις 7 το πρωί και παίρνουν μέχρι αργά. Ο καφές είναι ένα είδος πολυτελείας οδεύει προς το τέλος αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε έτσι στον πλανήτη οπότε μόνο θα ανεβαίνει. Οι τιμές που ανεβαίνουν πολύ γρήγορα δεν κατεβαίνουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Απέργης, υπεύθυνος καφετέριας.  

Και μάλιστα σε ποικιλίες όπως η Robusta ανεβαίνει σε υψηλό 45 ετών… λόγω της λειψυδρίας στο Βιετνάμ. 

«Τους τελευταίους μήνες λόγω ξηρασίας στο Βιετνάμ και στην Ερυθρά Υάλασσα έχει παρατηρηθεί αύξηση, τελευταίες παραλαβές ωμού καφέ είναι αυξημένες κατά 10-20% εκεί που τον έπαιρνες 10 με 13 αυτό μπορεί να επηρεάσει την τιμή της λιανικής» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης καφεκοπτείου Γιώργος Μισεγιάνης.  

Ακριβός ή φθηνός, τουλάχιστον ένας καφές παραμένει για τους λάτρεις του είδους, απαραίτητος.

Tags
Back to top button