Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ουάσιγκτον: Επιμένει ότι οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία δεν είναι «νεκρές» - Ζητά από το Ισραήλ να μην επιτεθεί στη Ράφα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα αποδυναμώσει τη θέση του Ισραήλ στις συνομιλίες για εκεχειρία με τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να συνεργάζεται με το Ισραήλ για τροποποιήσεις σε μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλε η Χαμάς, είπε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την οριστικοποίηση του κειμένου μιας συμφωνίας, αλλά ότι η δουλειά ήταν «απίστευτα δύσκολη».

To Ισραήλ λέει ότι οι διαπραγματεύσεις έληξαν: Προχωρά σε στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

«Πιστεύουμε στην πραγματικότητα ότι μια επιχείρηση στη Ράφα θα αποδυνάμωσε τη θέση του Ισραήλ τόσο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και γενικότερα. Έχουμε μιλήσει για αυτό στο παρελθόν, ότι μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα αποδυνάμωσε περαιτέρω τη θέση του Ισραήλ στον κόσμο, θα προκαλούσε περαιτέρω απόσταση από του εταίρους του στην περιοχή που στην πραγματικότητα συμμερίζονται τον στόχο του Ισραήλ να δει τη Χαμάς ηττημένη και θέλουν να δουν τη Χαμάς να αντικατασταθεί με μια διαφορετική δομή διακυβέρνησης στη Γάζα» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες καθαυτές, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την ισραηλινή κυβέρνηση για τις τροποποιήσεις στην πρόταση που υπέβαλε η Χαμάς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Συνεχίζουμε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το κείμενο, και θα πω απλώς ότι κάθε προσπάθεια όπως αυτή είναι απίστευτα δύσκολη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μίλερ.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους (Ισραήλ) για άλλες επιλογές που μπορούν να ακολουθήσουν… Παρουσιάσαμε μια πλήρη σειρά άλλων επιλογών πολιτικής που μπορούν να κάνουν και πιστεύουμε ότι θα πετύχουν τον στόχο της διάλυσης της Χαμάς και του ‘’στραγγαλισμού’’ των ταγμάτων της Χαμάς που παραμένουν στη Ράφα χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο οι άμαχοι εκεί, χωρίς να προκληθεί αυτή η μαζική μετατόπιση πληθυσμού χωρίς να μην έχουν πού να πάνε» πρόσθεσε.

Το Ισραήλ έχει απειλήσει με μεγάλη επίθεση στη Ράφα για να νικήσει τους χιλιάδες μαχητές της Χαμάς που λέει ότι βρίσκονται εκεί, αλλά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στην πόλη, με τα Ηνωμένα Έθνη να προειδοποιούν για μια ανθρωπιστική καταστροφή. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν και η επιχείρηση θα συνεχιστεί. 

Οι ισραηλινές δυνάμεις επιφορτισμένες με την καταστροφή της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, κατέλαβαν την Τρίτη το κύριο συνοριακό πέρασμα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου στη Ράφα, αποκόπτοντας μια ζωτικής σημασίας οδό για βοήθεια στον θύλακα, όπου ο υποσιτισμός συνιστά μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα. 

 

Tags
Back to top button