Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Να ετοιμαστούμε για καταφύγια; Ήδη ο Πολωνός υπουργός Άμυνας έχει έτοιμο «σακίδιο έκτακτης ανάγκης» σε περίπτωση πολέμου

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην εφημερίδα Rzeczpospolita ότι έχει ετοιμάσει ένα «σακίδιο έκτακτης ανάγκης» σε περίπτωση απρόβλεπτης κατάστασης ή πολέμου και ενθάρρυνε τους συμπολίτες του να κάνουν το ίδιο.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης την κατασκευή ενός δικτύου αποθηκών και καταφυγίων στις πολωνικές περιοχές στα σύνορα με τη Λευκορωσία, καθώς και την ενίσχυση του συνοριακού τείχους που χτίστηκε εκεί πριν σε λιγότερο από ένα χρόνο και εκτείνεται σε 186 χιλιόμετρα, γράφει η EFE.

Ο Kosiniak-Kamysz είπε ότι όταν ταξίδεψε στην Ουκρανία ως μέρος μιας κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, πήρε την απόφαση να ετοιμάσει ένα «σακίδιο έκτακτης ανάγκης» με ραδιόφωνο με μπαταρία, φακό, σπίρτα , κουτί πρώτων βοηθειών και τροφή για δύο ημέρες, σύμφωνα με τις συστάσεις του Κυβερνητικού Κέντρου Ασφαλείας.

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

«Το ετοίμασα αμέσως» γιατί πλέον οι καιροί που ζούμε είναι επικίνδυνοι και καλό είναι να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα τόνισε ο υπουργός  Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz  «και συμβουλεύω τους Πολωνούς να κάνουν το ίδιο, γιατί είναι καλό σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή απρόοπτων γεγονότων».

«Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, αλλά όπως οι γονείς ετοιμάζουν πάντα μια τσάντα με ρούχα για μωρά όταν περιμένουν ένα νεογέννητο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση», επέμεινε.

Ο επικεφαλής της άμυνας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος στην πολωνική κυβέρνηση, αναφέρθηκε επίσης στην «κατάσταση κινδύνου και απειλής» που αντιμετωπίζουν κατά τη γνώμη του, οι ανατολικές και βόρειες πλευρές της Ευρώπης και τόνισε την ανάγκη να εξεταστεί η «ενοποίηση» αυτών των δύο περιοχών στα συμμαχικά αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Ο Kosiniak-Kamysz σχολίασε επίσης την υπόθεση ενός Πολωνού δικαστή που πριν από λίγες ημέρες ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Λευκορωσία και οι συνθήκες του οποίου διερευνώνται. Χαρακτήρισε τον δικαστή ως «προδότη» γιατί, είπε, «αν κάποιος πάει πρόθυμα σε μια χώρα που δεν είναι ακριβώς η πιο λαμπρή δημοκρατία στον κόσμο, και τεθεί στην υπηρεσία των Ρώσων και Λευκορώσων και αρχίσει και δίνει συνεντεύξεις, αυτό σημαίνει ότι ενεργεί εις βάρος του πολωνικού κράτους».

Tags
Back to top button