Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιράν: Απελευθέρωσε 7 ναυτικούς του πλοίου MSC Aries που έχει καταληφθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Το Ιράν απελευθέρωσε σήμερα επτά μέλη του πληρώματος ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Πορτογαλίας, το οποίο κατασχέθηκε στις 13 Απριλίου ενώ έπλεε στον Κόλπο, καθώς οι ιρανικές αρχές θεωρούν ότι συνδέεται με το Ισραήλ.

Ιράν: Φυλάκιση για τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Μοχαμάντ Ρασούλοφ

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας, άλλοι 17 ναυτικοί παραμένουν ακόμη πάνω στο πλοίο.

Οι Ιρανοί άφησαν ελεύθερους πέντε Ινδούς, έναν Φιλιππινέζο και έναν Εσθονό –τον μοναδικό Ευρωπαίο– ενώ άλλος ένας Ινδός είχε ήδη φύγει από τις 18 Απριλίου.

Η Τεχεράνη είχε ενημερώσει από τις 27 Απριλίου ότι σκόπευε να απελευθερώσει και τα άλλα μέλη του πληρώματος του πλοίου MSC Aries, το οποίο κατασχέθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης λίγες ώρες πριν από την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, εναντίον του Ισραήλ.

Η επίθεση αυτή ήταν η απάντηση της Τεχεράνης στο αεροπορικό πλήγμα που αποδίδεται στο Ισράηλ και στοίχισε τη ζωή σε επτά αξιωματικούς των Φρουρών στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Ιράν, το πλοίο παραβίασε «τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανόνες» και «ανήκει στο σιωνιστικό καθεστώς».

Η πορτογαλική κυβέρνηση χαιρέτισε την απελευθέρωση των ναυτικών, ζητώντας ωστόσο και πάλι να αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι 17, καθώς και το ίδιο το πλοίο.

Tags
Back to top button