Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αυξάνονται οι εισαγωγές ρωσικού LNG στην ΕΕ: Η Ολλανδία ζητά νέες κυρώσεις

Πιερρακάκης: Κατά μέσο όρο η Ελλάδα έχει 8 παιδιά ανά εκπαιδευτικό ενώ στην Ολλανδία 16

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη Ρωσίαστον κεντρικό τερματικό σταθμό του Ρότερνταμ αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες και υπογραμμίζουν την ανάγκη για περαιτέρω κυρώσεις, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ολλανδική κυβέρνηση.

Οι εισαγωγές ρωσικού LNG στον τερματικό σταθμό GATE του μεγαλύτερου θαλάσσιου λιμένα της Ευρώπης, αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο, καθώς ο μέσος αριθμός των ρωσικών πλοίων που κατέπλεαν εκεί διπλασιάστηκε φτάνοντας σε δύο τον μήνα.

Η αύξηση θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των νέων κυρώσεων που τέθηκαν σε ισχύ φέτος το καλοκαίρι, οι οποίες απαγορεύουν τη διακίνηση ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από την ΕΕ προς χώρες εκτός της Ένωσης - αλλά όχι την εισαγωγή του για τις ίδιες τις χώρες της ΕΕ.

Αυτό έχει πιθανότατα μετατοπίσει τις εμπορικές διαδρομές σε τερματικούς σταθμούς με επαρκή χωρητικότητα για εισαγωγές στην ΕΕ, όπως αυτός του Ρότερνταμ, δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Ενέργειας Σοφί Χέρμανς σε επιστολή της προς το Κοινοβούλιο.

«Θέλουμε να μειώσουμε με υπευθυνότητα τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και η εξέλιξη αυτή είναι μεταξύ άλλων ανησυχητική και ανεπιθύμητη» δήλωσε η Χέρμανς. «Μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε.

Η Χέρμανς δήλωσε ότι θα συζητήσει την ανάγκη περαιτέρω κυρώσεων στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 15 Οκτωβρίου, με στόχο να τεθεί στην ατζέντα του συμβουλίου των αρχηγών κυβερνήσεων, οι οποίοι αποφασίζουν τελικά για τις κυρώσεις

Όπως πρόσθεσε η υπουργός, αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διευκρινίσει τους επόμενους μήνες με πιο τρόπο οι χώρες μπορούν να λάβουν οι ίδιες στοχευμένα μέτρα.

 

Tags
Back to top button