Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα για να διαλύσει το Ισραήλ προτρέπει ισλαμιστής σύμβουλος του Ερντογάν

Τουρκικό σχέδιο κυριαρχίας στην Μεσόγειο και το Ισραήλ φέρνει στην δημοσιότητα σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.   

Ο (θρησκευτικό διάταγμα) για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέχων ιδεολόγος της Τουρκικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε ότι "η Τουρκία πρέπει να επιδιώξει πυρηνικές δυνατότητες για να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει το Ισραήλ".

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ισλαμιστική εφημερίδα Yeni Şafak, ο Καραμάν υποστήριξε ότι οι τρέχουσες προσπάθειες της Τουρκίας είναι ανεπαρκείς για να σταματήσει το Ισραήλ.

Προέτρεψε ότι «είτε, ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να ενωθεί και να συνεργαστεί με την Κίνα και τη Ρωσία, είτε η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει αποκτώντας πυρηνικές κεφαλές και όπλα».

"Ψήνεται" πραξικόπημα στην Ουκρανία! Ποιοι θέλουν να "τελειώσουν" τον Ζελένσκι

Ο Καραμάν επαίνεσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ερντογάν για την προώθηση της αμυντικής βιομηχανίας και την ενίσχυση των δυνατοτήτων συμβατικού πολέμου της Τουρκίας.

Ωστόσο, επέκρινε τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT), την οποία έχει υπογράψει η Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι οι πυρηνικές δυνάμεις που αναγνωρίζονται βάσει της συνθήκης είναι αποικιοκράτες που επιδιώκουν να διατηρήσουν την εκμετάλλευσή τους μέσω στρατιωτικής βίας.

«Εάν οι χώρες που εκμεταλλεύονται άλλες, αποκτήσουν πυρηνικά όπλα, δεν θα μπορούν πλέον να συνεχίσουν την καταπίεσή τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναπολώντας το ταξίδι του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη το 1995, ο Καραμάν είπε “ότι παρατήρησε προσωπικά πώς οι Εβραίοι οραματίζονται ένα «Μεγάλο Ισραήλ», γνωστό ως «γη της επαγγελίας» (Arz-ı Mev’ud)”.

Επικοινωνιακό σόου του Τούρκου Ναυάρχου Γιαϊτζί με επίκεντρο την ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα (βίντεο)

Υποστήριξε ότι οι Εβραίοι προχωρούν προς αυτόν τον στόχο με την υποστήριξη της Δύσης

Η λεγόμενη συνωμοσία της «γης της επαγγελίας» φέρεται να εκτείνεται σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Ο Ερντογάν επανέλαβε αυτόν τον ισχυρισμό σε δημόσιες ομιλίες του, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ επιδιώκει να προσαρτήσει το τουρκικό έδαφος.

Ο Τούρκος πρόεδρος επαίνεσε επίσης τη Χαμάς, λέγοντας ότι η οργάνωση υπερασπίζεται όχι μόνο τα δικαιώματα των Παλαιστινίων αλλά και των Τούρκων.

Σε μια ομιλία που εκφωνήθηκε σε συνέδριο στο παλάτι του στην Άγκυρα στις 10 Νοεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος Ερντογάν έθεσε δημόσια αυτή τη συνωμοσία για πρώτη φορά.

«Μια καταστροφή, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εκτυλίσσεται μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Όσοι [Ισραηλινοί] κατέλαβαν τα εδάφη στα οποία έζησε ο παλαιστινιακός λαός για χιλιάδες χρόνια, δημιούργησαν ένα κράτος [στο Ισραήλ] με αμφιλεγόμενη ιστορία μόλις 75 ετών. Δεν αρκούνται σε αυτό, απειλούν επίσης να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά,συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας στη γη της επαγγελίας τους και δοκιμάζουν την υπομονή μας με την τεχνολογική υπεροχή και την καταπίεσή τους», είχε αναφέρει ο ίδιος.

Ο Ερντογάν επανέλαβε αυτόν τον ισχυρισμό σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στις 11 Νοεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Ριάντ στην έκτακτη κοινή ισλαμοαραβική σύνοδο κορυφής, η οποία συγκλήθηκε για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

«Η έκφραση αβάσιμων αντιλήψεων για εδάφη της επαγγελίας που αποτελούν απειλή για την εδαφική ακεραιότητα πολλών χωρών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, είναι η πιο ρητή απόδειξη αυτής της [επιθετικότητας]», είχε δηλώσει.

Η Τουρκία έχει ευθυγραμμιστεί ανοιχτά με τη Χαμάς, μια οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ομάδα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η χώρα έχει φιλοξενήσει ανώτερα στελέχη της Χαμάς, προσφέροντάς τους υλικοτεχνική υποστήριξη, χρηματοδότηση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και υπηκοότητα.

Ο Ερντογάν υπερασπίστηκε τους ένοπλους μαχητές της Χαμάς, περιγράφοντάς τους ως μουτζαχεντίν που αγωνίζονται για να απελευθερώσουν τα εδάφη τους.

Η συνηγορία του Καραμάν για την Τουρκία ώστε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα έχει σημαντικό βάρος, ιδιαίτερα λόγω της επιρροής του μεταξύ των ισλαμιστών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε βασικές θέσεις στην αμυντική βιομηχανία που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καραμάν υποστηρίζει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων

Σε άρθρο για την ίδια εφημερίδα στις 16 Μαρτίου 2017, είχε υποστηρίξει ότι: «Πρέπει να σκεφτούμε να παράγουμε μόνοι μας αυτά τα όπλα [όπλα μαζικής καταστροφής] αντί να τα αγοράσουμε, χωρίς καθυστέρηση και ανεξάρτητα από τις προειδοποιήσεις και τα εμπόδια της Δύσης».

Ο Καραμάν είναι υπέρμαχος των τρομερών σχεδίων  του Ερντογάν ως ηγέτη όλων των μουσουλμάνων ή χαλίφη και υποστηρίζει την απόλυτη υπακοή στο καθεστώς Ερντογάν μεταξύ των μουσουλμάνων.

Πολλοί από τους οπαδούς του Ερντογάν τον βλέπουν ως τον αναμενόμενο σωτήρα και τον μοναδικό μουσουλμάνο ηγέτη ικανό να σταθεί απέναντι στη Δύση, στους σταυροφόρους και στο Ισραήλ.

Ο Καραμάν είναι ένθερμος υποστηρικτής της μαζικής δίωξης στην Τουρκία υπό το καθεστώς Ερντογάν που οδήγησε στην απόλυση σχεδόν 150.000 κρατικούς υπαλλήλους χωρίς αποτελεσματική δικαστική ή διοικητική εποπτεία.

Tags
Back to top button