Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Γαλλία: Το Telegram θα διαβιβάζει στις αρχές διευθύνσεις IP ύστερα από αίτημα τους

Η διεύθυνση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram θα διαβιβάζει στις αρχές επιβολής του νόμου τις διευθύνσεις IP και τους αριθμούς τηλεφώνων των χρηστών, οι οποίοι παραβιάζουν τους κανονισμούς χρήσης του Telegram, χρησιμοποιούν δηλαδή την πλατφόρμα για να παραβιάζουν την νομοθεσία.

Την απόφαση κοινοποίησε ο ιδρυτής του Telegram Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος τελεί υπό έρευνα στη Γαλλία για κατηγορίες που σχετίζονται με το Telegram. Μεταξύ τους, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, είναι η μη συνεργασία με τις αρχές επιβολής του νόμου για τη διερεύνηση εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Στο στόχαστρο και στη Νότια Κορέα το Telegram – Κατηγορίες για διακίνηση deepfake πορνό


«Διευκρινίσαμε ότι οι διευθύνσεις IP και οι αριθμοί τηλεφώνου όσων παραβιάζουν τους κανόνες μας ενδέχεται να γνωστοποιoύνται στις αρμόδιες αρχές σε απάντηση έγκυρων νομικών αιτημάτων» έγραψε με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram, ο Πάβελ Ντούροφ.

Η πολιτική απορρήτου της Telegram αναφέρει ότι η εταιρεία μπορεί να αποκαλύψει μια διεύθυνση IP και έναν αριθμό τηλεφώνου εάν λάβει «νόμιμο αίτημα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές» που αναφέρει ότι ένας χρήστης είναι ύποπτος σε μια «υπόθεση που αφορά εγκληματική δραστηριότητα που παραβιάζει τους όρους υπηρεσίας της Telegram». Αφού λάβει το αίτημα, η εταιρεία θα προβεί σε νομική ανάλυση του αιτήματος - και «μπορεί να αποκαλύψει τη διεύθυνση IP και τον αριθμό τηλεφώνου σας στις αρμόδιες αρχές».

Η προηγούμενη έκδοση της πολιτικής απορρήτου, διαθέσιμη στο διαδικτυακό αρχείο, ανέφερε ότι η Telegram θα μπορούσε να αποκαλύψει μια διεύθυνση IP και έναν αριθμό τηλεφώνου στις αρχές εάν λάμβανε δικαστικό αίτημα ότι ένας χρήστης ήταν ύποπτος για τρομοκρατία.

Στην προηγούμενη έκδοση της πολιτικής απορρήτου (από τις 31 Ιουλίου 2024) επισημαινόταν ότι η εταιρεία θα ανέφερε στην εξαμηνιαία έκθεση διαφάνειας εάν διαβίβαζε δεδομένα χρηστών στις αρχές, αλλά «αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής». Η νέα έκδοση αναφέρει: «Εάν γίνει διαμοιρασμός δεδομένων, θα το συμπεριλάβουμε στην τριμηνιαία έκθεση διαφάνειας». Η νέα έκδοση δεν αναφέρει ότι «αυτό δεν έχει συμβεί».

 

Tags
Back to top button