Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας (Βίντεο)

Δυστυχώς, εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως χάνουν την ζωή τους εν ώρα εργασίας. Υπάρχουν μάλιστα πολλές περιπτώσεις ιστορικών προσώπων, τα οποία έφυγαν από την ζωή εξαιτίας της ίδιας τους της δουλειάς. Εύστοχο παράδειγμα είναι η λαμπρή επιστήμονας Μαρί Κιουρί, η οποία δηλητηριάστηκε από ραδιενεργά στοιχεία που ανακάλυψε η ίδια.

Για να δούμε λοιπόν 10 ανθρώπους που σκοτώθηκαν με τραγικό τρόπο όσο έκαναν την δουλειά τους.

10. Σάρα Μπερκ

Ξεκινάμε την λίστα με την Σάρα Μπερκ, μία ταλαντούχα αθλήτρια ελεύθερου σκι που είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο της άθλημα. Η Σάρα ήταν ένα πραγματικό ταλέντο, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο και εξαιτίας της προσωπικότητάς της. Ήταν μία από τις δύο γυναίκες που αγωνίστηκαν έναντι αντρών σκιέρ στον αγώνα US Freeskiing Open του 2001.

Δυστυχώς, το 2012 έλαβε χώρα ένα τραγικό ατύχημα. Κατά την διάρκεια προπόνησης η Σάρα έπεσε και χτύπησε σοβαρά το κεφάλι της, γεγονός που της προκάλεσε καρδιακή ανακοπή και ζημιά στον αυχένα. Αν και τα σωστικά συνεργεία πρόλαβαν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, η νεαρή αθλήτρια έχασε στην ζωή της εννιά ημέρες αργότερα εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών της. Ήταν μόλις 30 χρονών και εξαιτίας της συνδρομής της στο άθλημα του ελεύθερου σκι η Σάρα προστέθηκε στο Ολυμπιακό Hall of Fame.

9. Μπράντον Λι 

Στο νούμερο εννιά θα μιλήσουμε για τον Μπράντον Λι. Ο Λη ήταν γνωστός ηθοποιός και ειδικός στις πολεμικές τέχνες, ένα ταλέντο που κληρονόμησε από τον διάσημο πατέρα του, τον Μπρους Λι. Αφότου είχε εμφανιστεί σε διάφορες μικρές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, ο Μπράντον κατάφερε να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία δράσης The Crow.

Κατά την διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας το έτος 1993, σε μία σκηνή που ο Μπράντον υποτίθεται ότι θα δέχονταν πυροβολισμό, το ψεύτικο όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν ελέγχθηκε σωστά και εκτόξευσε σφαίρα έναντι του ηθοποιού. Ο Μπράντον τραυματίστηκε στην κοιλιά και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο από τον τραύμα του. Η ταινία ολοκληρώθηκε και αφιερώθηκε στην μνήμη του άτυχου Μπράντον Λι.

8. Άιρτον Σένα

Στην συνέχεια θα μιλήσουμε για έναν από τους διασημότερους οδηγούς αγωνιστικών αυτοκίνητων, τον περίφημο Άιρτον Σένα. Η Formula 1 όπως ήδη γνωρίζετε είναι ένα ενθουσιώδες αλλά πολύ επικίνδυνο άθλημα, το οποίο έχει κοστίσει την ζωή πολλών οδηγών. Ένα εύστοχο παράδειγμα είναι ο Άιρτον Σένα, ένας Βραζιλιάνος θρύλος της Formula 1 που έχασε την ζωή του στην πίστα.

Όσο αγωνίζονταν στο 1994 San Marino Grand Prix, ο Σένα προσπάθησε να στρίψει απότομα σε μία στροφή αλλά το αγωνιστικό του προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν τσιμεντένιο τοίχο. Κατά την σύγκρουση κομμάτια του τοίχου διαπέρασαν το κράνος του Σένα, προκαλώντας στον οδηγό ένα τεράστιο τραύμα στο κεφάλι, από το οποίο ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Την ημέρα της κηδείας του λέγεται πως περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το Σάο Πάολο για να πουν ένα τελευταίο αντίο σε αυτόν τον σπουδαίο αθλητή.

7. Βλαντίμιρ Κομαρόφ

Στο νούμερο εφτά θα αναφερθούμε για άλλη μία φορά στον Βλαντίμιρ Κομαρόφ, τον Σοβιετικό κοσμοναύτη που επιλέχθηκε να πετάξει το διαστημόπλοιο Soyuz 1 την δεκαετία του '1960. 

Παρά το σερί αποτυχημένων δοκιμών, στις 23 Απριλίου του 1967 οι Σοβιετικοί κατάφεραν να εκτοξεύσουν το Soyuz 1 με επιτυχία. Αργότερα την ίδια ημέρα το διαστημόπλοιο λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας αναγκάστηκε να επιστρέψει στην γη. Ο Κομαρόφ διαπίστωσε γρήγορα πως τα συστήματα δεν λειτουργούσαν σωστά. Ακόμη και το αλεξίπτωτο του γύρισε την πλάτη, με αποτέλεσμα ο Σοβιετικός κοσμοναύτης να σκοτωθεί κατά την επαφή με την Γη. Λίγο αργότερα ο Κομαρόφ θεωρήθηκε ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης εξαιτίας της θυσίας του.

6. Ντάνιελ Περλ

Το 2002 ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Περλ συμμετείχε σε μία έρευνα του περιοδικού Wall Street Journal στο Πακιστάν. Κατά την διαμονή του στην χώρα κάποιος επικοινώνησε μαζί του και του πρότεινε να πάρει συνέντευξη από έναν μουσουλμάνο εξτρεμιστή. Τελικά αποδείχθηκε πως η συνάντηση ήταν παγίδα. Ο Περλ απήχθη από τρομοκράτες, οι οποίοι αποκάλυψαν λίγο αργότερα τις τεράστιες απαιτήσεις τους από τους Αμερικανούς.

Εννέα ημέρες αργότερα ο Περλ αποκεφαλίστηκε μπροστά στην κάμερα. Προς τιμή του Περλ, το 2010 ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε το σύμφωνο Daniel Pearl Freedom of Press Act, το οποίο στόχο έχει να προστατεύει τα δικαιώματα των δημοσιογράφων σε όλον τον κόσμο.

5. Μαρί Κιουρί

Η Μαρί Κιουρί ήταν μία λαμπρή επιστήμονας που έλαμψε μία εποχή που τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ευνοϊκά για τις γυναίκες στον χώρο της επιστήμης. Κατά την διάρκεια της καριέρας της η ίδια ανακάλυψε νέα στοιχεία, ενώ έδωσε τον πρώτο ορισμό της ραδιενέργειας. Χρόνια αργότερα αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα που βραβεύθηκε με βραβείο Νόμπελ.

Δυστυχώς η στενή σχέση της Κιουρί με τα ραδιενεργά στοιχεία είχε ως αποτέλεσμα η επιστήμονας να χάσει την ζωή της το έτος 1934 σε ηλικία 66 ετών. Η απώλειά της ήταν μεγάλη για την επιστημονική κοινότητα, ωστόσο η συνδρομή της ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

4. Το Δυστύχημα Challenger

Τον Ιανουάριο του 1986 η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA εκτόξευσε το διαστημικό σκάφος Challenger σε μία αποστολή με στόχο να παρατάξει δορυφόρους και να μεταφέρει φορτία σε προκαθορισμένες τροχιές. Λιγότερο από δύο λεπτά μετά την εκτόξευση, ένα τραγικό γεγονός συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ψυχρές καιρικές συνθήκες προκάλεσαν τεχνικές δυσλειτουργίες εντός του σκάφους, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για μία αναπάντεχη και πολύ καταστροφική έκρηξη. 

Η έκρηξη προκάλεσε με την σειρά της την διάλυση του διαστημόπλοιου. Αν και οι 7 άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο Challenger επιβίωσαν από την αρχική ανατίναξη, έχασαν λίγο αργότερα τις ζωές τους κατά την επαφή τους με την επιφάνεια του νερού. Το περιστατικό αποτελούσε μέχρι και το 2003 την φονικότερη τραγωδία στην ιστορία της NASA.

3. Διασώστες της 11ης Σεπτεμβρίου

Όταν τρομοκράτες έριξαν δύο αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων προθυμοποιήθηκε να σώσει όσους επιζώντες μπορούσε από τα συντρίμμια της σύγκρουσης. Αυτοί οι Καλοί Σαμαρείτες έδωσαν μάχες με τις φλόγες, με τον πυκνό καπνό και με την αποπνικτική σκόνη. 

Κατά την διάρκεια των διασωστικών προσπαθειών λέγεται πως έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 400 πυροσβέστες, αστυνομικοί και παραϊατρικοί. Η θυσία τους συγκίνησε ολόκληρο το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι μόνο.

2. Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

Ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γνωστός σε όλους μας Τζον Φ. Κένεντι, έμεινε γνωστός για πολλές πρωτοβουλίες και αποφάσεις του, όπως την συνδρομή του στην προσσελήνωση της NASA το 1969. Δυστυχώς κάποιοι δεν συμπαθούσαν καθόλου τον Κένεντι και τον ήθελαν νεκρό.

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 και όσο ο Αμερικανός πρόεδρος ταξίδευε στο Ντάλας με την αυτοκινητοπομπή του δέχθηκε πυροβολισμούς. Δύο τουλάχιστον σφαίρες τον βρήκαν στο κεφάλι και στον λαιμό, αφαιρώντας του ακαριαία την ζωή. Έκτοτε αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας αφορούν την δολοφονία του Κένεντι, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως κατά την διάρκεια της θητείας του ο ίδιος υπηρέτησε ως ένας σπουδαίος πρόεδρος.

1. Στιβ Έργουιν

Στο νούμερο ένα της λίστας μας έχουμε τον Στιβ Έργουιν, τον διάσημο ζωολόγο και παρουσιαστή που έγινε γνωστός διεθνώς με το παρατσούκλι The Crocodile Hunter (δηλαδή ο Κυνηγός Κροκοδείλων). Τα ντοκιμαντέρ του Έργουιν καταγράφονταν σε διάφορα μέρη ολόκληρου του πλανήτη και έδειχναν την πραγματική και ακατέργαστη ομορφιά της φύσης.

Όσο τραβούσε ένα νέο ντοκιμαντέρ το 2006, ο Έργουιν δέχτηκε επίθεση από ένα σαλάχι, το οποίο τον τρύπησε στο στήθος πολλαπλές φορές. Ο Έργουιν μεταφέρθηκε γρήγορα στην βάρκα της παραγωγής, όπου δέχθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR), ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να τον επαναφέρει στην ζωή.

Ο θάνατός του ήταν πραγματικά τραγικός και σόκαρε τους εκατομμύρια θαυμαστές του παγκοσμίως. Ο Έργουιν μπορεί να χάθηκε το 2006, αλλά η κληρονομία του ζει μέχρι και σήμερα μέσω της φανταστικής δουλειάς του. Η οικογένειά του συνεχίζει έως και τώρα το έργο που ξεκίνησε ο Έργουιν, ένας άνθρωπος που πάνω από όλα αγαπούσε την φύση και τα ζώα.

Tags
Back to top button