Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΟΗΕ για Λωρίδα της Γάζας: Τα 2/3 των κτιρίων είναι σχεδόν ή ολοκληρωτικά κατεστραμμένα

Τρόμος από το Ισραήλ: Ο Γιαχία Σινουάρ μετακομίζει στη Γάζα μετά την εξάλειψη του Nασράλα - Η Χαμάς "έκλεισε τα κινητά" μέχρι νεωτέρας

Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο του 2023, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Παρουσιάζοντας την εκτίμησή του σχετικά με τις ζημιές, το Δορυφορικό Κέντρο του ΟΗΕ (Unosat) ανέφερε πως οι φωτογραφίες πολύ υψηλής ευκρίνειας που περισυλλέγησαν την 3η και 6η Σεπτεμβρίου δείχνουν μια σαφή επιδείνωση της κατάστασης σε αυτόν τον τομέα.
 

Αυτή η ανάλυση «δείχνει ότι τα δύο τρίτα του συνόλου των υποδομών στη Λωρίδα της Γάζας έχουν υποστεί ζημιές», επισημαίνει το Unosat, το οποίο στεγάζεται στη Γενεύη, στο Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (Unitar).

Αυτές οι «υποδομές» περιλαμβάνουν κάθε είδους κατασκευές.

«Το 66% αυτών των κτιρίων που καταστράφηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ισοδυναμεί με ένα σύνολο 163.778 υποδομών», διευκρίνισε.

Στον ακόλουθο χάρτη, παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των κτιρίων που έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις 7 Οκτωβρίυ μέχρι σήμερα...

Η προηγούμενη εκτίμηση, που βασιζόταν σε φωτογραφίες οι οποίες χρονολογούνταν από τις αρχές Ιουλίου, καθόριζε πως το 63% των «υποδομών» του παλαιστινιακού θύλακα είχε πληγεί.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, «52.564 «υποδομές» έχουν καταστραφεί, 18.913 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 35.591 έχουν «πιθανώς» υποστεί ζημιές και 56.710 έχουν «μετρίως πληγεί».

Η πόλη της Γάζας έχει κυρίως πληγεί, με 36.611 «υποδομές» κατεστραμμένες, προσθέτει το Unosat στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

 

Tags
Back to top button