Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βίντεο με ισραηλινά άρματα στα σύνορα-Διοικητές της Χεζμπολάχ μετέβησαν Συρία- Ιράν για να ετοιμάσουν τις πολιτοφυλακές τους(Βίντεο)

Η πιο κρίσιμη ώρα σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και Την Ανατολική Μεσόγειο είναι τώρα. Σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες άρματα μάχης MERKAVA όλων των τύπων μετακινήθηκαν σε υπαίθριους όρχους κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Η ετοιμότητας τους για κίνηση προς τον Λίβανο είναι μερικά λεπτά μόνο και αυτό μας λέει πολλά για τις επόμενες ώρες.  

Την ίδια στιγμή, γενικό ξεσηκωμό έχουμε με την συμμετοχή 40-50 χιλιάδες σιιτικών πολιτοφυλακών ετοιμάζει η συριακή τρομοκρατική οργάνωση σε Συρία και Ιράν, με τους Ιρανούς να παίζουν τον ρόλο του “γενικού αρχηγού”.
Οι διοικητές της Χεζμπολάχ καταφεύγουν στη Συρία και στο Ιράν για να στείλουν χιλιάδες στα σύνορα του Λιβάνου,  

Το Ιράν πιθανότατα επιδιώκει να παίξει τον δικό του ρόλο από τα παρασκήνια για αρχή, και στην συνέχεια η Τεχεράνη θα δράσει ανάλογα με την κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

Καθώς ο κόσμος εικάζει για την «επόμενη κίνηση» του Ιράν στον απόηχο της δολοφονίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, οι ανησυχίες αυξάνονται για πιθανά αντίποινα.

Μήνυμα στους πολίτες του Ιράν έστειλε ο Νετανιάχου! Η χώρα σας θα ελευθερωθεί νωρίτερα απ’ όσο νομίζετε

Εν τω μεταξύ, αναφορές από τις ΗΠΑ αναφέρουν προετοιμασίες για πιθανή επίθεση από ιρανικό έδαφος.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το Ιράν πιθανότατα επιδιώκει να αποφύγει έναν περιφερειακό πόλεμο.

Ο Υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεςζμπολάχ δηλώνει ετοιμότητα για την χερσαία ισραηλινή εισβολή

Ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολάχ έχει δεσμευτεί ότι η λιβανέζικη ένοπλη ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία επίθεση, παρά τη δολοφονία του αρχηγού της και πολλών ανώτερων διοικητών.

“Το Ισραήλ δεν έχει καταστρέψει  τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χεζμπολάχ”, δήλωσε ο Σεΐχης Ναΐμ Κασέμ τη Δευτέρα, καθώς απηύθυνε ένα

Παρά τις αποτυχίες που υπέστησαν κατά τους βομβαρδισμούς του Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος επέμεινε ότι η ένοπλη οργάνωση της Χεζμπολάχ που συνδέεται με το Ιράν θα συνεχίσει να πολεμά.

“Οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ συνεχίστηκαν με τον ίδιο ρυθμό και περισσότερο από τη δολοφονία του ηγέτη Χασάν Νασράλα την Παρασκευή”, υποστήριξε ο Κασέμ.

Πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ θα εγκαταστήσει σύντομα μια νέα ηγεσία μέσω «εσωτερικών μηχανισμών». Η επιλογή της νέας ηγεσίας είναι σαφής, συνέχισε ο Qassem, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Air France και άλλες εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις προς τη Βηρυτό και το Τελ Αβίβ έως τις 8 Οκτωβρίου

Η Air France αναφέρει ότι η απόφαση να αναστείλει τις πτήσεις μεταξύ Παρισιού και Τελ Αβίβ, και μεταξύ Παρισιού και Βηρυτού, μέχρι τις 8 Οκτωβρίου ελήφθη λόγω ανησυχιών για την κατάσταση της περιφερειακής ασφάλειας.
Η Air France, η Flydubai, η Emirates, η Iran Air, η Air Algerie και η Turkish Airlines είναι μερικές άλλες αεροπορικές εταιρείες που ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις προς την περιοχή.

Αυτά είναι ενδείξεις της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στον Νότιο Λίβανο.

Χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ όπως έκανε γνωστό το Αμερικανικό Πεντάγωνο, προκειμένου - όπως αναφέρει - να ενισχύσει την ασφάλεια και να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν χρειαστεί. 

Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και το προσωπικό τους θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή αναφέρει εκπρόσωπος του Πενταγώνου. 

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν εξουσιοδότησε νωρίτερα τον στρατό να ενισχύσει την παρουσία του στη Μέση Ανατολή με «αμυντικές» ικανότητες αεροπορικής υποστήριξης και έθεσε άλλες δυνάμεις σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

«(Ο Όστιν) αύξησε την ετοιμότητα επιπρόσθετων δυνάμεων των ΗΠΑ για ανάπτυξη, αυξάνοντας την ετοιμότητά μας ώστε να ανταποκριθούμε σε διάφορα ενδεχόμενα», ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποπτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ.
 

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει με λεπτομέρειες τι είδους νέα αεροπλάνα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην περιοχή.

«Ο υπουργός Άμυνας Όστιν κατέστησε σαφές πως αν το Ιράν, οι εταίροι του, ή οι πληρεξούσιοί του χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή για να στοχοποιήσουν αμερικανικό προσωπικό ή συμφέροντα στην περιοχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να προστατεύσουν τους ανθρώπους μας», πρόσθεσε ο Ράιντερ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε νωρίτερα κατάπαυση του πυρός όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή στον Λίβανο, στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις αναφορές για επικείμενη περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Ανησυχώ περισσότερο από όσο νομίζετε και θα αισθανόμουν καλύτερα αν σταματούσαν. Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα».

Tags
Back to top button