Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τραγωδία στη Νότια Αφρική: 45 νεκροί εξαιτίας τροχαίου με λεωφορείο- Μόνο ένα κορίτσι 8 ετών επέζησε (Βίντεο)

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα εκδήλωσε σήμερα Παρασκευή, τα συλλυπητήριά του προς τη Δημοκρατία της Μποτσουάνας και τους συγγενείς των θυμάτων ενός τραγικού τροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο χθες Πέμπτη προκαλώντας τον θάνατο 45 ανθρώπων.

Μόνο ένα 8χρονο κοριτσάκι διασώθηκε.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη γειτονική Μποτσουάνα και κατευθυνόταν στην πόλη Μόρια, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αφρικής, όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οδηγός φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου, το οποίο προσέκρουσε στις μπάρες ασφαλείας γέφυρας και έπεσε σε φαράγγι βάθους 50 μέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Ο Ραμαφόζα «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη Δημοκρατία της Μποτσουάνας και στις οικογένειες και τους φίλους των 45 θυμάτων του δυστυχήματος», επεσήμανε η προεδρία σε ανακοίνωσή της, ενώ διευκρίνισε ότι ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μποτσουάνας Μογκουέτσι Μασίσι.

Η μοναδική επιζήσασα της τραγωδίας, ένα οκτάχρονο κορίτσι, παραμένει στο νοσοκομείο αλλά η ζωή της δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο.

«Λαμβάνει θεραπεία και πηγαίνει καλά. Δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά», επεσήμανε ο Βονγκάνι Τσάουκε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών, προσθέτοντας ότι μέλη της οικογένειάς της σπεύδουν στο πλευρό της από τη Μποτσουάνα.
 

Το λεωφορείο είχε πινακίδα κυκλοφορίας Μποτσουάνας, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη η εθνικότητα των επιβατών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια τεράστια κρεμαστή γέφυρα που βρίσκεται μεταξύ δύο λόφων κοντά στην Μαματλακάλα, στην επαρχία Λιμπόπο, περισσότερα από 300 χιλιόμετρα από το Γιοχάνεσμπουργκ.

Αν και η Νότια Αφρική διαθέτει ένα από τα πιο ανεπτυγμένα οδικά δίκτυα στην ήπειρο, σημειώνονται πολλά δυστυχήματα, κυρίως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα και των γιορτών για το τέλος του έτους.
 

Tags
Back to top button