Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Θεολογική Σχολή Χάλκης: Ολόκληρη η ιστορία της σε ένα βίντεο λίγων λεπτών

Η επίσκεψη του Τσίπρα στην Τουρκία έφερε στην επιφάνεια την από πολλούς ξεχασμένη αλλά πάντοτε λαμπρή Θεολογική Σχολή Χάλκης.

Στο «Λόφο της Ελπίδας» στη Χάλκη των Πριγκηποννήσων βρίσκεται η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε μια ξεχωριστής σημασίας επίσκεψη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που θα επισκεφθεί τη Σχολή της Χάλκης μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος πήγε ως πρώην πρωθυπουργός το 1933.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι εγκατεστημένη εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με την παράδοση από τον Άγιο Φώτιο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ενώ υπάρχουν βάσιμες μαρτυρίες για προγενέστερη μοναστηριακή του παρουσία στο χώρο αυτό.

Η ανασύσταση της Μονής συνδέεται εκτός του Αγίου Φωτίου και με τους Οικουμενικούς Πατριάρχες Μητροφάνη Γ και Γερμανό Δ’. Ο τελευταίος, μάλιστα, επισκέφθηκε τη Μονή το 1842, είδε κατεστραμμένες και ερειπωμένες τις εγκαταστάσεις της και αφού έλαβε σχετική άδεια από τις οθωμανικές αρχές, προχώρησε στην ανοικοδόμησή της.

Tags
Back to top button