Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σύννεφα πολέμου στα Βαλκάνια-Ολόκληρο σερβικό οπλοστάσιο βρήκαν οι Κοσοβάροι στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Μεγάλη ποσότητα σερβικού οπλισμού βρέθηκε στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, και οι Κοσοβάροι προειδοποιούν ότι ετοιμάζονται νέες ταραχές, και σερβικό αντάρτικο.  

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου κατέσχεσε ξανά ένα οπλοστάσιο όπλων κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της χώρας, το οποίο συνδέεται  με μέλη της σερβικής ομάδας που πραγματοποίησαν την επίθεση στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο χωριό Bajské, αναφέρει

Θυμίζουμε ότι στο χωριό αυτό σκοτώθηκαν δύο Κοσοβάροι αστυνομικοί και Τρεις ένοπλοι Σέρβοι.

«Θεωρούμε ότι αυτή η περιοχή συνδέεται με τον Μαριάν Ραντόγιεβιτς και τον Ζάρκο Σβέτκοβιτς, οι οποίοι ετοιμάζουν ένοπλη επίθεση.

H ειρήνη κρέμεται από μία κλωστή -Μας σέρνουν σε παγκόσμιο πόλεμο!

Θεωρούμε ότι αυτός ο οπλισμός και αυτές οι συσκευές είναι εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας του Κοσόβου στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, Βετόν Ελσάνι.

Σύμφωνα με τον αναλυτή και γνώστη των πολιτικών εξελίξεων Φατόν Μεχμέτι, το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου είναι γεμάτο σερβικά όπλα.

«Εδώ και 25 χρόνια, η Σερβία αποθηκεύει όπλα στο βορρά, και πολλά όπλα έχουν αποθηκευτεί εκεί. Επομένως, μια απλή κατάσχεση όπλων από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δεν προκαλεί έκπληξη, υπάρχει επίσης πολύς οπλισμός εκεί», λέει ο Μεχμέτι, ο  οποίος τονίζει ότι οι Σέρβοι στοχεύουν σε νέες ταραχές στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

«Οι Σέρβοι εκεί είναι οπλισμένοι, και αναμένουν εντολές από τον Βούτσιτς για να ξεκινήσουν ταραχές, πληρώνονται από το Βελιγράδι και τον Ραντόγιεβιτς», τονίζει ο Μεχμέτι.

Ο ίδιος επικρίνει για άλλη μια φορά την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Σερβία, παρά τη συμπεριφορά της προς το Κόσοβο.

"Δυστυχώς, το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει δώσει έμφαση στην εύρεση όπλων εκεί, θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερη προπαγάνδα ώστε ο κόσμος να δει πιο καθαρά τι είναι ικανό το Βελιγράδι και το υπόβαθρό του για ταραχές. Η ΕΕ σιωπά γιατί κολακεύει τη Σερβία, αλλά το  Βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι μια τεράστια αποθήκη όπλων που στοχεύουν σε νέες ταραχές», καταλήγει ο αναλυτής Φατόν Μεχμέτι.

"Μας τεμαχίζουν"! Κραυγή απόγνωσης Ρώσου στρατιώτη για τις απώλειες στο Χάρκοβο

Έχουμε ετοιμασίες για πιθανή στρατιωτικού τύπου κρίση στα Βαλκάνια ( σερβικό κομμάτι της Βοσνίας και Κόσοβο), για τις οποίες πολλοί εκτιμούν λανθασμένα ότι όλα έχουν λυθεί το 1995-1999 με τους γνωστούς πολέμους στην περιοχή.

Υπάρχει μια μακρόχρονη επικίνδυνη κατάσταση εθνοτικής σύγκρουσης σε Βοσνία και Βόρειο Κόσσοβο που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πολεμικά επεισόδια, λίαν συντόμως εκτιμάται από πολλούς ειδικούς.

Αν δούμε δε το θέμα του Κοοσυφοπεδίου σε αντιστοιχία με την Ανατολική Ουκρανία και την προσάρτηση της από την Ρωσία, λόγω Ρωσόφωνων που είναι πλειοψηφία, θα δούμε ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Δύση.
Οι θύελλες που έσπειρε η δύση στα Βαλκάνια και στην Ουκρανία θα πληρωθούν με πολύ αίμα, δυστυχώς ξανά στα Βαλκάνια και ίσως σε μέρος της Ευρώπης.  

Tags
Back to top button