Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Canadair: Πόσα είναι σε υπηρεσιακή ετοιμότητα και πόσο κοστίζουν στον Ελληνα φορολογούμενο;

Ο στόλος της χώρας περιλαμβάνει διάφορους τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των Canadair και των νεότερων Air Tractor, συμφωνα με το 

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει συνολικά 32 αεροπλάνα, από τα οποία τα 10 είναι Canadair CL-215 και CL-415. Τα Canadair είναι γνωστά για τη δυνατότητά τους να μεταφέρουν έως και 5 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υλικού και χρησιμοποιούνται ευρέως λόγω της αποτελεσματικότητάς τους στην κατάσβεση πυρκαγιών. Εκτός από τα Canadair, η Ελλάδα χρησιμοποιεί επίσης 19 αεροσκάφη τύπου Petzetel, τα οποία είναι παλαιότερα και μικρότερης μεταφορικής ικανότητας​.

Αεροναυπηγός Φαίδωνας Καραϊωσηφίδης: Μικρή η ζημιά στο Canadair που χτύπησε σε δέντρο κατά τη φωτιά στη Ναυπακτία

Η Ελλάδα έχει επίσης μισθώσει και χρησιμοποιεί 17 αεροσκάφη και 32 ελικόπτερα για την ενίσχυση των πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Ανάμεσα στα ελικόπτερα, τα Sikorsky/Erickson S-64 Skycrane είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και αποτελεσματικά, καθώς μπορούν να ανεφοδιάζονται από διάφορες πηγές νερού χωρίς να χρειάζεται να προσγειώνονται.

Καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες των πυρκαγιών, επιχειρούν περίπου 10-15 αεροσκάφη και ελικόπτερα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τον αριθμό αυτό να προσαρμόζεται ανάλογα με την ένταση και την εξάπλωση των πυρκαγιών​.

 

Tags
Back to top button