Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στο στόχαστρο της ΕΕ η Apple για πιθανή παραβίαση των κανόνων των Αpp Store

Η Apple ενδέχεται να παραβιάζει τους νέους κανόνες ψηφιακού ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος εφαρμογών της, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπειτα από νέα έρευνα που διεξήγαγε. 

Η Επιτροπή ανέφερε ότι η προκαταρκτική άποψή της είναι ότι η Apple «παραβιάζει» τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές που αφορούν τους κανόνες του καταστήματος εφαρμογών της εμποδίζοντας τους προγραμματιστές να στέλνουν τους καταναλωτές σε εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής ή λήψης περιεχομένου εκτός του οικοσυστήματος της Apple.

«Η προκαταρκτική μας θέση είναι ότι η Apple δεν το επιτρέπει πλήρως αυτό», δήλωσε η επικεφαλής του ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Έλον Μασκ: Απέκτησε νέο... εχθρό - Γιατί τα έβαλε με την Apple

Η Apple μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της γραπτώς έως ότου η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης λάβει την τελική απόφαση έως τις 25 Μαρτίου ότι η εταιρεία έχει παραβιάσει τους κανόνες. Στη συνέχεια, θα μπορούσε να της επιβληθεί πρόστιμο έως και 10% των παγκόσμιων εσόδων της.

Η Επιτροπή άνοιξε επίσης μια νέα έρευνα μη συμμόρφωσης σχετικά με τα τέλη που χρεώνει η Apple στους προγραμματιστές για λήψεις χρηστών.

Η Apple «είναι πεπεισμένη ότι το σχέδιό μας συμμορφώνεται με τη νομοθεσία και εκτιμά ότι περισσότερο από το 99% των προγραμματιστών θα πλήρωναν τα ίδια ή λιγότερα τέλη στην Apple υπό τους νέους επιχειρηματικούς όρους που δημιουργήσαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Julien Trosdorf.

Η Apple είναι η πρώτη εταιρεία μεγάλης τεχνολογίας που η Επιτροπή κάλεσε για παραβίαση των αυστηρών κανόνων του DMA που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τους μικρότερους παίκτες - εταιρείες που βασίζονται σε καταστήματα εφαρμογών και μηχανές αναζήτησης να αποκτήσουν πελάτες. 

Tags
Back to top button