Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Μόσχα απειλεί τους πάντες στον Ειρηνικό -Εξόπλισαν τις νέες κορβέτες Gremyashchiy με τους υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με διαταγή της ανώτατης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας αυξάνουν τις πλατφόρμες επιφανείας που μπορούν να μεταφέρουν και να εκτοξεύσουν τους υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon. Η νέα προσθήκη ονομάζεται κλάση Gremyashchiy.

Κρύος ιδρώτας για τους Αμερικανούς! Όλη η ανατολική ακτή των ΗΠΑ εντός εμβέλειας ρωσικών Zircon και Kalibr από την Κούβα

Ρωσικές Κορβέτες θα Μπορούν να Εκτοξεύουν Zircon

μεταδίδουν πως ο ρωσικός υπερ-υπερηχητικός πύραυλος θαλάσσιας εκτόξευσης 3M22 Zircon τροποποιήθηκε για να μπορεί να εκτοξεύεται από την κορβέτα Gremyashchiy της ομώνυμης κλάσης του προγράμματος Project 20385. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο που αποτελεί μέρος του ρωσικού Ειρηνικού Στόλου. 

Φαίνεται πως οι Ρώσοι σκοπεύουν να εγκαταστήσουν υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon και σε μία άλλη κορβέτα της εν λόγω κλάσης, συγκεκριμένα το σκάφος ονόματι Provorny, το οποίο καθελκύστηκε πρόσφατα και σήμερα πραγματοποιεί δοκιμές.

Δεδομένων των παραπάνω, το Κρεμλίνο κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό πολεμικών πλοίων που μπορούν να μεταφέρουν κα να εκτοξεύσουν τους πυραύλους Zircon. Μέχρι πρότινος τα μόνο πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που επιδείκνυαν αυτήν την δυνατότητα ήταν οι φρεγάτες της κλάσης Gorshkov (Project 22350) και τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια της κλάσης Yasen-M (Project 885M). Αυτά τα σκάφη .

Αν και οι ρωσικές υπερ-κορβέτες κλάσης Gremyashchiy δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, επειδή δεν μπορούν να εισέλθουν στην Μαύρη Θάλασσα, το Κίεβο ανησυχεί μήπως οι Ρώσοι προσθέσουν τον πύραυλο Zircon σε σκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τέτοιο σενάριο, η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες να τοποθετηθούν πύραυλοι Zircon σε κάποιο ρωσικό σκάφος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι μικρές, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Και ο λόγος είναι ότι οι κορβέτες Gremyashchiy ήταν ιδανικές για την φιλοξενία Zircon, μιας και δεν είναι συνηθισμένες κορβέτες.

Έντρομοι οι Αμερικανοί! Κατέφτασε στην Αβάνα η ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov φορτωμένη με υπερ-υπερηχητικούς Zircon (Βίντεο)

Τα εν λόγω πλοία είναι αρκετά μεγάλα για κορβέτες: έχουν εκτόπισμα 2.400 τόνων, κύτος μήκους 92 μέτρων και επιχειρούν με πλήρωμα 100 ναυτών. Παράλληλα, η Μόσχα τοποθέτησε σε αυτές τις κορβέτες βαρύ εξοπλισμό: ένα πυροβόλο A-190 100 χιλιοστών, 8 εκτοξευτές τύπου 3S14 για πυραύλους Kalibr, Oniks και τώρα Zircon, 16 κελιά κάθετης εκτόξευσης για το σύστημα Redut και 2 τετραπλές σωλήνες εκτόξευσης τορπιλών 324 χιλιοστών. 

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως οι κορβέτες Gremyashchiy είναι ειδικά σχεδιασμένες για εκτενή ναυτικά περιβάλλοντα, όπως αυτό του Ειρηνικού Ωκεανού, για αυτό και ενσωματώθηκαν στον σχετικό ρωσικό στόλο. Τα ρωσικά πλοία της Μαύρης Θάλασσας διαφέρουν σημαντικά.

 

Tags
Back to top button