Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσικός πύραυλος Iskander-M βύθισε πλοίο με όπλα χωρών της ΕΕ για την Ουκρανία-Υπήρχαν και ελληνικά όπλα; (Βίντεο)

Ένα ισχυρότατο χτύπημα ακριβείας ενός τίναξε στον αέρα το υπό σημαία Παναμά πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Shui Spirit, το οποίο μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό από το ρουμανικό λιμάνι της Κωνστάντζας στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τον πύραυλο ακριβώς καθώς εκφορτώνονταν το φορτίο, με πλάνα που δείχνουν την έκρηξη πυρομαχικών, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Ενώ το ακριβές περιεχόμενο και η προέλευση της αποστολής παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, η Μόσχα ισχυρίζεται ότι ήταν όπλα που προμήθευσαν χώρες της Ευρώπης.

Ο Κασελάκης αποκλείστηκε από τις εκλογές του κόμματος με 138 ψήφους

Πλάνα από drone από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας καταγράφει τη στιγμή που ο πύραυλος χτύπησε το σκάφος, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η Ουκρανία, ωστόσο, αμφισβητεί τη σοβαρότητα της επίθεσης. Ο Όλεγκ Κίπερ, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού υποβάθμισε το περιστατικό, αποκαλώντας το πλοίο «πολιτικό σκάφος» και ισχυριζόμενος ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Παρόλα αυτά, η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας επιβεβαίωσε έναν τραυματισμό και ανέφερε ζημιές σε φορτηγά και αποθήκες στην Οδησσό.

Παράλληλα με την πυραυλική επίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πολλαπλά κύματα με στόχο το Κίεβο και κρίσιμες υποδομές στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 56 από τα τουλάχιστον 87 drones, με 25 να χάνονται λόγω ηλεκτρονικών παρεμβολών.

Ιατρική επιτυχία-Ρωσικό εμβόλιο κατά του μελανώματος στο δέρμα καταστέλλει την ανάπτυξη όγκου;

Η Κωνστάντζα έχει γίνει βασικός διαμετακομιστικός κόμβος για τις προμήθειες όπλων της Δύσης που κατευθύνονται προς την Ουκρανία, και οι αναφορές δείχνουν ότι το χτύπημα κατέστρεψε ένα πολύτιμο φορτίο όπλων, αναφέρει ΜΜΕ.

Το περιστατικό υπογραμμίζει την αυξανόμενη ευπάθεια των αποστολών όπλων από την Δύση καθώς διασχίζουν κρίσιμες γραμμές ανεφοδιασμού για να υποστηρίξουν τις αμυντικές προσπάθειες της Ουκρανίας.

Η επίθεση των ρωσικών πυραύλων προκάλεσε δευτερεύουσες εκρήξεις σε χώρους εκφόρτωσης, βυθίζοντας δύο ουκρανικά περιπολικά σκάφη, με αποτέλεσμα επτά θύματα μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων.

Η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει συστήματα Iskander-M και πυραύλους αέρος-εδάφους όπως ο πύραυλος 9K720 για να εξουδετερώσει υψηλής αξίας στόχους που φτάνουν στην Ουκρανία, με ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα αεράμυνας Patriot.

Από τα μέσα του 2023, ο εξοπλισμός που προμηθεύεται από τη Δύση έχει διαδραματίσει ολοένα και πιο κρίσιμο ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας, με δυτικούς εργολάβους και προσωπικό στο έδαφος να διευκολύνουν την ταχεία ενσωμάτωση αυτών των προηγμένων συστημάτων στις αμυντικές στρατηγικές της Ουκρανίας.

Φλέγεται η Μέση Ανατολή! Μπαράζ πυραύλων από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ - Ρουκέτες στο Ασκελόν από τη Γάζα

Αυτές οι θέσεις έχουν γίνει πρωταρχικοί στόχοι στις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Το Iskander-M, ένα ρωσικό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, είναι γνωστό για την ακρίβεια, την κινητικότητα και την ευελιξία του στον σύγχρονο πόλεμο.

Tέλος οι κάρτες! Έρχεται αναγνώριση προσώπου και σάρωση παλάμης για τις συναλλαγές μας

Αυτό το οδικό κινητό σύστημα φέρει δύο πυραύλους και μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά, προσφέροντας ικανότητα ταχείας απόκρισης.

Κάθε πύραυλος έχει βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα [περίπου 310 μίλια] και μπορεί να μεταφέρει μια ποικιλία από κεφαλές, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών εκρηκτικών, κατακερματισμού, καταστροφής, ακόμη και πυρηνικών ωφέλιμων φορτίων.

Τεχνικά, ο πύραυλος του Iskander-M ταξιδεύει με ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 6 Mach ή πάνω από 4.500 μίλια την ώρα, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την αναχαίτιση χρησιμοποιώντας συμβατικές αντιπυραυλικές άμυνες.

Στην μάχη, η ακρίβεια και η ταχύτητα του Iskander-M το καθιστούν ένα τρομερό εργαλείο στο οπλοστάσιο της Ρωσίας, ικανό να χτυπήσει βαθιά πίσω από τις εχθρικές γραμμές με ελάχιστη προειδοποίηση.

Tags
Back to top button