Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσία και Ιράν συνεργάζονται στο Διάστημα - Η Τεχεράνη θέτει σε τροχιά δύο δορυφόρους

Το Ιράν έστειλε δύο δορυφόρους στη Ρωσία με σκοπό να τεθούν σε τροχιά από ένα διαστημικό όχημα της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα Σάββατο το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, στην τελευταία διαστημική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που τελούν και δύο υπό αμερικανικές κυρώσεις.

Η ανάπτυξη του Kowsar, ενός δορυφόρου απεικόνισης υψηλής ανάλυσης, και του Hodhod, ενός μικρού δορυφόρου επικοινωνιών, είναι η πρώτη ουσιαστική προσπάθεια του ιρανικού ιδιωτικού διαστημικού κλάδου, σύμφωνα με το Tasnim.

Η Ρωσία έστειλε ιρανικούς δορυφόρους σε τροχιά τον Φεβρουάριο και το 2022, όταν Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχία για τη διαστημική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, φοβούμενοι ότι ο δορυφόρος όχι μόνο θα βοηθήσει τη Ρωσία στην Ουκρανία αλλά και θα βοηθήσει το Ιράν να παρακολουθεί πιθανούς στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Το Kowsar μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη γεωργία, τη διαχείριση φυσικών πόρων, την περιβαλλοντική παρακολούθηση και τη διαχείριση καταστροφών, τόνισε το Tasnim. Το Hodhod έχει σχεδιαστεί για δορυφορικές επικοινωνίες και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε απομακρυσμένες περιοχές με μικρή πρόσβαση σε επίγεια δίκτυα.

Τον Σεπτέμβριο, το Ιράν πραγματοποίησε τη δεύτερη εκτόξευση δορυφόρου του φέτος χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο που κατασκευάστηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Η εκτόξευση έγινε καθώς οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες κατηγορούν την Τεχεράνη ότι στέλνει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία για ενδεχόμενη χρήση τους στον πόλεμο της με την Ουκρανία.

Το Ιράν αρνήθηκε αυτό τον ισχυρισμό. 

Tags
Back to top button