Σε θρίλερ ολικής εξελίχθηκε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας: Ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος Αβραμιώτης, γενικός διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) είναι τελικά ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης και επικράτησε οριακά στην σχετική ψηφοφορία - «θρίλερ» στην Ιερά Σύνοδο, του πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Γλυφάδας, αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωίνου, ο οποίος είχε την υποστήριξη των δημάρχων Βουλιαγμένης, Βούλας, Βάρης, Δ.Κωνσταντέλλου, της Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου και του Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωσνταντάτου.
Συγκεκριμένα ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος αν και αρχικά στην πρώτη καταμέτρηση της ψηφοφορίας προηγήθηκε ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Γλυφάδας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος Ψωίνος, με 38 ψήφους, έναντι 37 του Σαλώνων Αθανάσιου, στην επανακαταμέτρηση διαπιστώθηκε ισοψηφία με 38 ψήφους.
Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε από τον νομικό σύμβουλο προκειμένου να αποφανθεί. Σύμφωνα με την απόφαση εξελέγη τελικά μητροπολίτης Γλυφάδας ο έχων τα πρεσβεία Επίσκοπος Σαλώνων.
Στο τριπρόσωπο που προηγήθηκε οι υποψήφιοι έλαβαν του εξής ψήφους: Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους
Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους
Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους
Ο επίσκοπος Σαλώνων αντικαταστάτης του μακαριστού Παύλου, πλέον θα διαχειριστεί και τα ζητήματα που υπάρχουν με τις διακατεχόμενες εκκλησιαστικές εκτάσεις στη Βουλιαγμένη και τη Φασκομηλιά, καθώς και με τα πολλά ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν με εκτάσεις του δήμου Γλυφάδας.
Μπορεί η Μητρόπολη Γλυφάδας να χαρακτηρίζεται "οικονομικά αδύναμη" απ' ότι φαίνεται όμως είναι πολύτιμη για την Εκκλησία ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για το Ταμείο Αξιοποίησης της περιουσίας της που κατά κύριο λόγο βρίσκεται στη Βουλιαγμένη.
Ο «τσάρος" των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας Μητροπολίτης Σαλώνων Αντώνιος θα διαχειριστεί τα "ιερά φιλέτα" της Βουλιαγμένης, κατά κύριο λόγο.
Σίγουρα μόνο τυχαίος δεν είναι: Δεν έκρυψε ότι η Εκκλησία δέχθηκε προτάσεις από Ρώσους και Άραβες για ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στη Βουλιαγμένη, και δεν έκρυψε ότι θέλουν να αξιοποιήσουν τα 1800 στρέμματα της Φασκομηλιάς ζητώντας να αλλάξει ο εξαιρετικά χαμηλός και ασύμφορος συντελεστής δόμησης που επέβαλε ο Κασιδόκωστας, υπογραμμίζοντας πως «όποιος πάρει το κομμάτι αυτό θα δημιουργήσει και ένα μικρό άλσος φυτεύοντας δέντρα. Αυτό που θα θέλαμε είναι να γίνει ένα κόσμημα για την περιοχή κάτι όμορφο που θα την αναβαθμίσει»
Ο παλιός Δήμος Βουλιαγμένης από την εποχή Κασιδόκωστα βρισκόταν σε αντιπαράθεση με την ΕΚΥΟ για τις διακατεχόμενες εκκλησιαστικές εκτάσεις στη Βουλιαγμένη.
Ουσιαστικά ο νέος μητροπολίτης Γλυφάδας, επίσκοπος Σαλώνων, θα φέρει σε πέρας την υπαγωγή των διακατεχόμενων εκτάσεων στο Ταμείο Αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας που θα δημιουργηθεί, αν ποτέ προχωρήσει η υπόθεση της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερωνύμου.
Ο κατά κόσμον Διονύσιος Αβραμιώτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1957. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νομική, Θεολογία και Οικονομικά. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1979 από τον Επίσκοπο Διαυλείας Αλέξιο και Πρεσβύτερος το 1981 από τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελέτιο.
Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και ως εφημέριος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το 2011 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στις 8 Μαρτίου 2012 εξελέγη τιτουλάριος Επίσκοπος Σαλώνων με 48 ψήφους (επί 68 ψηφισάντων) έχοντας συνυποψηφίους τους Αρχιμανδρίτες Ιγνάτιο Μόσχο (3 ψήφοι) και Ειρηναίο Καλογήρου (2 ψήφοι, 15 λευκές και 2 άκυρες ψήφοι).
Στις 10 Μαρτίου 2012 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών τιτουλάριος Επίσκοπος Σαλώνων, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, Ελασσώνος Βασίλειο, Νιγηρίας Αλέξανδρο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεο, Γλυφάδας Παύλο, Νευροκοπίου και Ζιχνών Ιερόθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, Κορινθίας Διονύσιο, Λευκάδος Θεόφιλο, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κύριλλο και τον Επίσκοπο Θερμοπυλών Ιωάννη.