Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Μυτιλήνη: Σε υποχρεωτική αργία ανεμβολίαστος ιερέας

Σε υποχρεωτική αργία έθεσε έναν ανεμβολίαστο ιερέα ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος, παρόλα αυτά αποφάσισε να μην στερηθεί το μισθό του, μέχρι να εμβολιαστεί, επειδή είναι πολύτεκνος.

Ο ιερέας ιερουργούσε σε Κοιμητηριακό Ναό στη πόλη της Μυτιλήνης. Είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Λέσβου Ιάκωβος εφαρμόζει την απόφασή του με την οποία είχε καλέσει τον περασμένο Νοέμβριο τους ιερείς ευθύνης του, να διαλέξουν είτε να κάνουν το εμβόλιο είτε να τεθούν σε αργία.

Με απόφαση του ο Μητροπολίτης του ζήτησε να επιστρέψει στην οργανική του θέση που είναι σε χωριό, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης. Ωστόσο επειδή ο ιερέας είναι πολύτεκνος, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να μη στερηθεί το μισθό του και τον κάλεσε ξανά να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πίεσης που ασκείται στους ανεμβολίαστους ιερείς για να κάνουν το εμβόλιο, το Σάββατο καλούνται όλοι οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης να καταθέσουν τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού τους. Από τους 80 ιερείς περίπου 30 είναι οι ανεμβολίαστοι.

Tags
Back to top button