Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων σε όλη τη χώρα (φωτό, βίντεο) (upd)

Η κακοκαιρία δεν εμπόδισε τους πιστούς να εορτάσουν την ημέρα των Θεοφανείων σε όλη τη χώρα. Ακόμη και στο Ηράκλειο Κρήτης όπου αναβλήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων λόγω  κακοκαιρίας, 15 κολυμβητές  αποφάσισαν να βουτήξουν στα νερά και να σχηματίσουν οι ίδιοι, με τα σώματά τους τον Σταυρό!  

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε  και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ.

Την πολιτική ηγεσία εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Μια ομάδα βατραχανθρώπων ΟΥΚ βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό ανάμεσα στα δύο ναρκαλιευτικά του πολεμικού ναυτικού «Καλυψώ» και «Καλιστω»

Σε όλη την υπόλοιπη χώρα δεκάδες ήταν οι τολμηροί που και φέτος τηρώντας πιστά το έθιμο έπεσαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού για μια Καλή Χρονιά!

Στην Χίο μόνο ένας άντρας αδιαφόρησε για την καταρρακτώδη βροχή και βούτηξε στα κρύα νερά του Αιγαίου για να πιάσει το Σταυρό. 

Στα Γιάννενα ένας νεαρός καθολικός φοιτητής από τη Χιλή έπιασε το Σταυρό, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε και την επιθυμία να βαπτιστεί σαν Χριστιανός Ορθόδοξος.

Στη Ρόδο μια γυναίκα ήταν η τυχερή που βρήκε το Σταυρό, ενώ στο Θερμαϊκό ο τυχερός ήταν ένας 34χρονος.

Δεν έλλειψαν, όμως, και οι αψιμαχίες, καθώς στην  Πάτρα αν και η θερμοκρασία ήταν κοντά στο μηδέν, τα πνεύματα άναψαν μεταξύ των κολυμβητών που έπεσαν για τον Σταυρό και παραλίγο να έρθουν στα χέρια!

Στην Καστοριά μια ομάδα θαρραλέων νεαρών βούτηξε στην παγωμένη λίμνη, ενώ στο  λιμανάκι της Παντάνασσας, στην Κρήτη, ένα οκτάχρονο κορίτσι βούτηξε να πιάσει τον Σταυρό.

Στη Λάρισα ένας υπαξιωματικός της 110 Πτέρυγας Μάχης έπιασε το Σταυρό τα παγωμένα νερά του Πηνειού.

Δείτε φωτό από τον Αγιασμό των Υδάτων σε όλη τη χώρα

Αργοστόλι & Σάμη Κεφαλονιάς

Παλαιό Φάληρο

Αθήνα -Κολυμβητήριο

Αθήνα -Δεξαμενή

Ηράκλειο Κρήτης 

Tags
Back to top button