Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η στιγμή που οι κοσμοναύτες του Σογιούζ εκπέμπουν σήμα κινδύνου (βίντεο)

Λιγότερο από δύο λεπτά μετά την σημερινή εκτόξευσή του, ο ρωσικός πύραυλος Σογιούζ παρουσίασε βλάβη σε έναν κινητήρα.

Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε εκτάκτως σε στέπα του Καζακστάν, ενώ το πλήρωμα, ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οφτσίνιν και ο Αμερικανός Νικ Χέιγκ, εκτοξεύτηκαν με αλεξίπτωτα.

«Πρόβλημα στους κινητήρες επιτάχυνσης, δύο λεπτά 45 δευτερόλεπτα. Πρόβλημα στους κινητήρες επιτάχυνσης, Ήταν μια σύντομη πτήση!» είπε ο Αλεξέι Οβτσινίν με μια απόλυτα ήρεμη φωνή κατά την απευθείας αναμετάδοση. 

Εκείνη τη στιγμή ο Νικ Χέιγκ και ο Αλεξέι Οβτσινίν ταξίδευαν με ταχύτητα σχεδόν 7.463 χλμ, την ώρα, σύμφωνα με τη NASA. Εφοδιασμένη με αλεξίπτωτα, η κάψουλά τους τούς έφερε πίσω στη γη αλλά οι δύο άνδρες υποβλήθηκαν σε πολύ υψηλή πίεση.

Αφού έλαβαν τη βοήθεια των συνεργείων διάσωσης μερικά λεπτά μετά την αναγκαστική προσγείωσή τους, μεταφέρθηκαν στο Τζεζκαζγκάν, μια πόλη 80.000 κατοίκων, σε απόσταση περίπου 20 χλμ. Ο Roskosmos ανήρτησε στη συνέχεια στο Twitter μια φωτογραφία των δύο ανδρών να κάθονται χαλαροί σε έναν καναπέ ενώ οι γιατροί τους παίρνουν την πίεση.

Ωστόσο πηγή στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ δήλωσε ότι «η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι πολύ καλή και σύντομα θα μεταφερθούν με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο Τσκάλοφσκι στη Μόσχα και εν συνεχεία στην πόλη των Άστρων», όπου διαμένουν οι αστροναύτες.

 

Tags
Back to top button