Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η Google υιοθετεί την ιδέα του Big Brother και «τρυπώνει» στην κρεβατοκάμαρα σου

Με δύο νέες τεχνολογικές πατέντες για το έξυπνο σπίτι, η Google τρυπώνει στα απόκρυφα σημεία του σπιτιού σου!

Το έξυπνο σπίτι της Google πολλοί το χαρακτηρίζουν ως… το σπίτι του Big Brother, αλλά γιατί; Τα σχέδια του κολοσσού τεχνολογίας για το μέλλον είναι να… μπαίνει στα σπίτια μας και ν’ αποσπά πληροφορίες προκειμένου να κάνει ακόμα πιο εξατομικευμένες τις διαφημίσεις!

Η πρώτη πατέντα της Google για το έξυπνο σπίτι αφορά συσκευές που θα σαρώνουν και θα αναλύουν το εσωτερικό του σπιτιού του χρήστη και μετά θα του παρουσιάζουν διαδικτυακό περιεχόμενο (διαφημιστικό και μη), ανάλογα με αυτά που αυτά θα έχουν «δει» μέσα στο σπίτι του.

Οι νέες τεχνολογίες οπτικής αναγνώρισης, αφού «δουν» ό,τι υπάρχει μέσα στα σπίτια των χρηστών, μετά θα τους ταξινομούν σε κατηγορίες εισοδήματος και προτιμήσεων.

Αυτό δεν γίνεται ήδη; Ναι, η παρακολούθηση των καταναλωτών δεν είναι κάτι καινούριο, απλώς είναι η πρώτη φορά που η Google θα εισβάλλει μέσα στο σπίτι μας και θ’ αποσπάσει πληροφορίες κι απ’ αυτό!

Η δεύτερη πατέντα εστιάζει στην παιδική κρεβατοκάμαρα. Προτείνει ένα «έξυπνο» σύστημα που, κάνοντας χρήση αισθητήρων και καμερών, θα παρακολουθεί το παιδί, ώστε να περιορίζει τη συμπεριφορά του μέσα στα επιθυμητά (από τους γονείς) πλαίσια.

Οι συσκευές θα ακούνε αν το παιδί τους χρησιμοποιεί βωμολοχίες όταν μιλάει με άλλους στο δωμάτιό του, θα καταγράφουν αν βλέπει «πονηρές» ή δυνητικά επικίνδυνες ιστοσελίδες στο Ίντερνετ, θα βλέπουν αν κάνει αταξίες όταν λείπουν οι γονείς κ.α.

Η πατέντα μάλιστα προβλέπει ότι οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίζουν το σύστημα, ώστε αυτό να αρχίσει να αναβοσβήνει τα φώτα ή να τα μετατρέπει σε κόκκινα, αν τα τεχνητά «μάτια» του πιάσουν το παιδί να κάνει κάποια… αταξία!

Τρόμαξες αρκετά; Λογικό! Είναι σίγουρο ότι πολλοί χρήστες θα πουν «όχι» στο έξυπνο σπίτι υπό αυτούς τους όρους, αλλά επίσης είναι σίγουρο ότι μια μερίδα κόσμου θα πει «ναι», εκτιμώντας πως έτσι η ζωή τους θα είναι πιο εύκολη, ενώ θα μπορούν να έχουν και πολλαπλά οφέλη στις υπηρεσίες που αγοράζουν, ανάλογα με τον τρόπο ζωής τους.

Για παράδειγμα, η ασφάλεια ζωής θα είναι πιο οικονομική για κάποιον που έχει πιο υγιεινές συνήθειες, κι αυτό θα αποδεικνύεται απ’ τις συσκευές παρακολούθησης!

Tags
Back to top button