Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυφάδα: Εξοργιστική η θέση της ανήλικης που ξυλοκόπησε την 14χρονη

Ο πατέρας της 14χρονης είπε στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, ότι «αυτή τη στιγμή για εμάς προτεραιότητα έχει η ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού μας, το οποίο ακόμη βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί μας πέφτει θύμα αντίστοιχης επίθεσης, ωστόσο θα κάνουμε ό,τι είναι νομικά δυνατό ώστε να είναι η τελευταία. Έχει διαταραχθεί η οικογενειακή μας ηρεμία αλλά προσδοκούμε σε ένα καλύτερο αύριο».

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» οικογενειακός φίλος του πατέρα της 14χρονης, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ το παιδί εκτός των τραυμάτων που είναι εμφανή, έχει υποστεί σοκ. Περιέγραψε μια κατάσταση ακραία, με τα παιδιά στο σχολείο να έχουν διχαστεί, τα μισά υποστηρίζοντας το θύμα και τα άλλα μισά τη δράστη.

Τι σου έχει πει ο πατέρας;«Δυστυχώς η κατάστασή του.. μου λέει τόσο απλά, “έχω απασφαλίσει”. Και του λέω, “σε παρακαλώ, μην κάνεις καμία ανοησία, έχεις οικογένεια πίσω σου, περίμενε να δεις νομικά πως θα τραβήξει”. Μου λέει, “αν ήταν το παιδί σου πες μου τι θα έκανες”. Δεν σου κρύβω ότι βούρκωσα, έτρεξαν τα δάκρυα μου, μπήκα στην θέση του και αισθάνθηκα πολύ άσχημα, “σε παρακαλώ”, του λέω, “επειδή είμαι απέξω και βλέπω τα γεγονότα, προσπάθησε να συγκρατηθείς, να το διαχειριστείς όσο γίνεται πιο ήρεμα”».

Το παιδί σου είπε πως είναι;

«Είναι σε άσχημη κατάσταση και από πλευράς ξυλοδαρμού και ψυχολογίας και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει έρθει ακόμα στο σχολείο, δεν μπορεί να εμφανιστεί στην κατάσταση που είναι έτσι».

Αληθεύει ότι παραλίγο να του βάλουν και φωτιά στα μαλλιά;

«Ναι, όχι μόνο αυτό, αλλά και ήθελαν να το αφήσουν και γυμνό. Να το αφήσουν γυμνό πεσμένο κάτω, λιπόθυμο από ξύλο, να της πάρουν και τα ρούχα προκειμένου να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στην Γλυφάδα και αν κυκλοφορήσει, να κυκλοφορήσει γυμνή και να την τραβήξουν και βίντεο, ναι αληθεύει».

Και φωτιά στα μαλλιά προλάβανε να της βάλουνε;

«Όχι, γιατί κάποιοι από την ίδια παρέα, που είχαν εμπλακεί, κάποιοι εντός εισαγωγικών ήταν λίγο να το πω πιο ψύχραιμοι και αν θέλεις, φοβήθηκαν να το κάνουν αυτό το πράγμα και τους απέτρεψαν».

Το σχολείο έχει χωριστεί, τα παιδιά σε δύο ομάδες, είναι η ομάδα που υποστηρίζει το θύμα και η ομάδα κατά του θύματος, διότι έκανε καταγγελία, δεν έπρεπε να κάνει καταγγελία.

«Ο διευθυντής κάλεσε και τον πατέρα του θύματος αλλά και τον ένα εκ των δύο κοριτσιών γιατί το άλλο δεν είναι στο δικό μας το σχολείο. Τους γονείς λοιπόν, τους κάλεσε στο γραφείο, είναι εξοργιστικός και ο πατέρας της κοπέλας που επιτέθηκε, δηλαδή έδινε τα εύσημα στην κόρη του που χτύπησε το άλλο το κορίτσι, του είπε ενώπιον του πατέρα του θύματος, στο πρόσωπο του το είπε, καλά έκανε».

Σοκάρει ο άνθρωπος που έσωσε την 14χρονη από την αγέλη «θανάτου»

Ο άνθρωπος που μπήκε στην μέση του καυγά που σόκαρε το πανελλήνιο στη Γλυφάδα και έσωσε την 14χρονη από τα... χειρότερα αποκάλυψε πως είπε ότι είναι αστυνομικός για να αφήσουν το κορίτσι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, o Δημήτρης Κώστης, σωτήρας της 14χρονης και δημοτικός αστυνομικός ανέφερε στο εξαγριωμένο πλήθος των ανήλικων που ξυλοκοπούσαν δίχως έλεος το κορίτσι πως είναι αστυνομικός και μόνο τότε την άφησαν.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πως εκεί ήταν και ένας ενήλικος με τατουάζ ο οποίος όχι μόνο παρακινούσε τα άλλα παιδιά να χτυπήσουν την 14χρονη, αλλά όταν τον ρώτησε ο άνθρωπος που βοήθησε γιατί κοιτάζει απαθέστατος του έκανε και... τσαμπουκά!

Είχε αποβληθεί στο παρελθόν μια από τις μαθήτριες που έδειραν την 14χρονη

Φαίνεται πως οι ρίζες πίσω από το σοκαριστικό περιστατικό στη Γλυφάδα, με τον ομαδικό ξυλοδαρμό μιας 14χρονης από συμμαθήτριές της έχει πολύ βαθύτερα αίτια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η παραβατικότητα στην εν λόγω παρέα των 14χρονων δεν είναι τωρινό φαινόμενο καθώς μια εκ των κοριτσιών που επιτέθηκαν στην άτυχη συμμαθήτριά τους είχε αποβληθεί πέρσι από το σχολείο.

Ωστόσο, φαίνεται πως το εν λόγω κορίτσι δεν φαίνεται να συνετίστηκε καθώς λίγους μήνες μετά πήρε μέρος στην άγρια επίθεση κατά της 14χρονης.

Ενήλικος με τατουάζ παρακινούσε τα κορίτσια να δείρουν την 14χρονη

Έναν νεαρό με τατουάζ στον λαιμό αναζητούν οι Αρχές ως τον άνθρωπο που υποκίνησε την άγρια επίθεση κατά της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τον νεαρό εντόπισε εργαζόμενος στη Δημοτική Αστυνομία, ο οποίος μάλιστα τον ρώτησε τον άνδρα γιατί το κάνει αυτό, με αποτέλεσμα να δεχτεί και αυτός επίθεση.

Ο εν λόγω εργαζόμενος, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Το Πρωινό» προχώρησε στην καταγγελία ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο μαθητριών και έχουν ταυτοποιήσει εκείνη που κατάφερε στη 14χρονη μπουνιές και κλωτσιές αλλά για την ώρα δεν έχουν προχωρήσει στη σύλληψή της.

Όπως πάντως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, η μαθήτρια δέχθηκε αρχικά επίθεση από δύο μαθήτριες, τις οποίες γνωρίζει και οι οποίες της είχαν επιτεθεί και στο παρελθόν. Εκείναν την έβρισαν, την απείλησαν και της είχαν κάνει bullying.

Την έριξαν κάτω και την χτύπησαν

Στη συνέχεια, μια άλλη μαθήτρια την χτυπούσε άγρια, ρίχνοντάς της ακόμη και γροθιές στο πρόσωπο και πετώντας την κάτω, όπου συνέχισε να τη χτυπά με κλωτσιές.

Γλυφάδα: Στη δημοσιότητα το βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης - Σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής από τα χτυπήματα

Για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που την εξύβρισαν και, κατά την καταγγελία της, της είχαν επιτεθεί και στο παρελθόν, ενώ φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί και η 16χρονη που τη χτύπησε.

Τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης έχουν καταγράψει κάμερες καταστημάτων της περιοχής.

Δικηγόρος 14χρονης: Είναι η δεύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η 14χρονη

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τονίζοντας ότι ο μοναδικός λόγος που χτύπησαν την ανήλικη είναι επειδή είναι καλή μαθήτρια, απουσιολόγος αλλά και ευπαρουσίαστη.

«Είναι η δεύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η 14χρονη. Στην πρώτη είπαν οι γονείς να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά και να σταματήσει εκεί το πράγμα, όμως δυστυχώς δεν σταμάτησε. Είναι μια κατάντια της κοινωνίας μας, όλοι πρέπει να είμαστε θλιμμένοι -και για το θύμα και για τα κορίτσια και για τους υπόλοιπους που παρακολουθούσαν - που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της οικογενείας της 14χρονης.

Σε ερώτηση για το αν οι ανήλικοι θύτες γνώριζαν το θύμα ο κ. Γερακιός τόνισε: «Οι κυρίως δράστες ήταν από το ίδιο σχολείο. Υπήρξε συνεννόηση μέσω διαδικτύου, να μαζευτούν άτομα και να παρακολουθήσουν τις βίαιες πράξεις εναντίον της 14χρονης».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είχε διακινηθεί και η φωτογραφία της 14χρονης μέσω των social media, ενώ πριν την απομονώσουν, την έψαχναν για περίπου μια ώρα στη Γλυφάδα.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποιος από τις οικογένειες των δραστών ένα τηλέφωνο να ζητήσει συγγνώμη. Αυτή την στιγμή το παιδί είναι αδύνατον να πάει στο σχολείο, είναι με ψυχολογική στήριξη και εκτός αυτού δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα στο σχολείο, για το τι θα γίνει με τα παιδιά που δημιούργησαν το πρόβλημα. Οι αστυνομικές Αρχές, όπως και οι αρχές του σχολείου έδειξαν μεγάλη ανθρωπιά και έσκυψαν πάνω στο θέμα».

Σε ερώτηση για το αν παρενοχλούσαν καιρό το παιδί, ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι δεν ήταν μεγάλο το διάστημα. «Δυστυχώς υπάρχει η άποψη στο σχολείο μεταξύ των μαθητών ότι αυτά πρέπει να λύνονται στο σχολείο», προσέθεσε.

Σχετικά με την νομική μεταχείριση των δραστριών ο κ. Γερακιός επισήμανε: «Εδω πρέπει να πω ότι ο νόμος δεν προστατεύει τα θύματα. Έχω περιπτώσεις που παιδιά κυνηγάνε με μαχαίρια και φέρνουν ναρκωτικά στο σπίτι, πηγαίνουμε στην εισαγγελία ανηλίκων και δεν γίνεται τίποτα».

Tags
Back to top button