Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταυτοποίηση των δραστών για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Σοκάρει η κατάθεση της (Βίντεο)

Έγινε η ταυτοποίηση των δραστών που επιτέθηκαν στην 14χρονη μαθήτρια στη Γλυφάδα, ενώ το θύμα σοκάρει με την κατάθεσή του.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί και ανάμεσά τους είναι και μία 16χρονη μαθήτρια.

Την ίδια στιγμή, ο άγριος ξυλοδαρμός της 14χρονης μαθήτριας, που φαίνεται από τα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, «παγώνει» το πανελλήνιο. Την έφτυναν, την έσερναν και τη χτυπούσαν ακόμη και λιπόθυμη! «Η μία μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω», περιγράφει η 14χρονη για τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε.

Στο φως της δημοσιότητας έφερε το STAR τους διαλόγους και τα πρώτα λόγια της 14χρονης με τα αρχικά Α.Α. στους αστυνομικούς, όταν την ρώτησαν τι της συνέβη:

«Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ήρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριές μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία, μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω», εξομολογήθηκε.

Στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης πήραν μέρος δύο κορίτσια, που τη χτυπούσαν σε όλο της το σώμα, ενώ πάνω από 20 παιδιά παρακολουθούσαν καταγράφοντας τα όσα σοκαριστικά συνέβαιναν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η κολλητή φίλη της 14χρονης εξήγησε πως «με μία από τις δύο ήταν φίλες παλιά. Κάποιος τσακωμός έγινε και από τότε. Μιλάνε άσχημα η μία για την άλλη. Η μία έχει ιστορικό. Είχε ξανά εμπλακεί σε κάποια περιστατικά και υπήρχανε αποβολές και διάφορα άλλα που έχουν γίνει από τα σχολεία».

Ο πατέρας του 14χρονου θύματος έστειλε το δικό του μήνυμα: «Το μήνυμα είναι ένα. Σε οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό όσο μικρό και να είναι οι κινήσεις είναι τρεις: άμεση ενημέρωση στην αστυνομία, μήνυση και ενημέρωση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ένωση που ανήκει το παιδί».

Γλυφάδα: Αυστηρές ποινές για τις μαθήτριες

Στο μεταξύ, σε διαδικασία επιβολής παιδαγωγικών μέτρων βάσει του νέου κανονισμού λειτουργίας που ισχύει από φέτος βρίσκονται οι σχολικές μονάδες σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στις μαθήτριες που φέρεται ότι εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης συμμαθήτριά τους στη Γλυφάδα.

Η υπόθεση του bullying που δεχόταν η 14χρονη είχε περιέλθει στη γνώση των αρμοδίων, με τις εξελίξεις για τη λήψη παιδαγωγικών μέτρων να επιταχύνονται λόγω του άγριου περιστατικού που έλαβε χώρα στο κέντρο της Γλυφάδας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει εντάξει στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας για τη σχολική βία τη λειτουργία της πλατφόρμας για καταγγελίες περιστατικών bullying, με στελέχη του υπουργείου Παιδείας να σημειώνουν στον «Ε.Τ.» ότι ακόμα και περιστατικά εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, όπως το περιστατικό με την 14χρονη μπορεί να καταγγελθεί στην πλατφόρμα και να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες ομάδες που διαχειρίζονται αυτά τα περιστατικά.

Tags
Back to top button