Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Γεώτρηση «Κόλα»: Γιατί έσκαβαν τόσα χρόνια οι Σοβιετικοί και έφτασαν στα 12.262 μέτρα κάτω από τη γη (βίντεο)

Η γεώτρηση Κόλα είναι η πιο βαθιά τρύπα που έχουν ανοίξει οι άνθρωποι στη γη και φτάνει μέχρι τα 12.262 μέτρα βάθος. Ήταν ένα φιλόδοξο επιστημονικό πρόγραμμα των Σοβιετικών που αποσκοπούσε στην καλύτερη κατανόηση του εσωτερικού του πλανήτη.

Για το μεγάλο έργο επιλέχθηκε ένα απομονωμένο σημείο στην χερσόνησο Κόλα, κοντά στα τότε Σοβιετικοφινλανδικά σύνορα.

Οι Σοβιετικοί ξεκίνησαν την γεώτρηση στις 24 Μαΐου του 1970 και τρυπούσαν για 24 ολόκληρα χρόνια, ενώ οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν ήταν πραγματικά μνημειώδεις. Το πρόγραμμα έκλεισε στα τέλη του 2005 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Στο παρακάτω βίντεο της δημοφιλούς εκπομπής SciShow στο YouTube, μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες στα αγγλικά.

Tags
Back to top button