Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φλέγεται η Βηρυτός-Η ισραηλινή ΠΑ εξαπολύει φονικά χτυπήματα σε όλα τα «πλοκάμια» της Χεζμπολάχ

Μαζικά απανωτά πλήγματα σημειώνονται στα νότια προάστια της Βηρυτού καθ' όλη την διάρκειας της σημερινής ημέρας, αναφέρουν επίσημες δημοσιογραφικές πηγές. Συγκεκριμένα αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφεραν πως ισραηλινά πυρομαχικά προκαλούν συνεχείς εκρήξεις στην λιβανέζικη επικράτεια.

Η Βηρυτός Δεν «Κοιμάται» Εδώ και Ημέρες

Το Ισραήλ δήλωσε πως η πολεμική του αεροπορία «πραγματοποίησε μία σειρά από στοχευμένα πλήγματα κατά υποδομών αποθήκευσης όπλων και τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Βηρυτού».

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, πριν την έναρξη του βομβαρδισμού οι ισραηλινές αρχές εφάρμοσαν μέτρα με σκοπό την «ελαχιστοποίηση της πρόκλησης παράπλευρων απωλειών στον άμαχο πληθυσμό της πόλης».

Ένα από τα μέτρα αυτά ήταν η προώθηση προειδοποιήσεων στον πληθυσμό της περιοχής, ανέφερε η Ιερουσαλήμ.

Όπως ήδη γνωρίζετε, εδώ και ημέρες η ισραηλινή πολεμική αεροπορία σφυροκοπά την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Όπως αναφέρει το εβραϊκό κράτος, στόχος των βομβαρδισμών είναι η καταστροφή των κύριων καταφυγίων και διοικητικών κέντρων της ισλαμικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου το Ισραήλ είχε καταφέρει να σκοτώσει τον επί 30 χρόνια αρχηγό της ομάδας, Χασάν Νασράλα, σε ένα τέτοιο πλήγμα.

Εχθές Σάββατο 5 Οκτωβρίου μία επίσημη λιβανέζικη πηγή ανέφερε πως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Νασράλα, ονόματι Hashem Safieddine, έχει χαθεί από τα ραντάρ των ισραηλινών αρχών από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. Την συγκεκριμένη ημέρα είχε πραγματοποιηθεί ένα ισραηλινό πλήγμα στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, το οποίο σύμφωνα με το Τελ Αβίβ στόχευε τον Safieddine.

Η ίδια η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις φήμες περί θανάτου του αντικαταστάτη του Νασράλα. Πάντως είναι βέβαιο πως εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, τότε η δολοφονία του Safieddine θα αποτελεί μία ακόμη βαριά απώλεια της Χεζμπολάχ στην εν εξελίξει σύγκρουση με τον ισραηλινό στρατό.

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, το Ισραήλ μέσα σε διάστημα 10 ημερών έχει καταφέρει με πλήγματα ακριβείας να εξουδετερώσει συνολικά 3 ηγέτες της ισλαμικής οργάνωσης. Ο πρώτος ήταν ο Νασράλα, ο δεύτερος ονομάζονταν Hassan Khalil Yassin και εξουδετερώθηκε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες και ο τρίτος είναι ο Hashem Safieddine, η τύχη του οποίου είναι αβέβαιη. Για πολλούς είναι σχεδόν σίγουρος ο θάνατός του, πράγμα που σημαίνει πως για ακόμη μία φορά η οργάνωση Χεζμπολάχ έμεινε ακέφαλη.

 

Tags
Back to top button