Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διοικητής Ουκρανικής Μονάδας αυτοκτόνησε ή τον αυτοκτόνησαν μετά την εγκατάλειψη του τάγματος του στο Ουγκλεντάρ;

Ο διοικητής του τάγματος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αυτοκτόνησε μετά την εγκατάλειψη του τάγματος κοντά στο Ουγκλεντάρ, αναφέρουν

Άλλα ΜΜΕ όμως αναφέρουν ότι ο Αντισυνταγματάρχης Ιχόρ Χρύμπ (Ihor Hryb), διοικητής του 86ου τάγματος της 123ης Ταξιαρχίας πεζικού, πυροβολήθηκε από τους ίδιους τους στρατιώτες του.

Την εκδοχή της αυτοκτονίας του Ουκρανού Αντισυνταγματάρχη ανέφερε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Βλαντιμίρ Μπόικο, στην ιστοσελίδα

Το θύμα ήταν ένας 33χρονος διοικητής τάγματος. «Το τάγμα του τράπηκε σε φυγή από τις θέσεις του κοντά στο Ουγκλεντάρ, με αποτέλεσμα η πόλη να χαθεί εντελώς», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Νωρίτερα, ο πρώην σύμβουλος του Λεονίτ Κούρεσμα, Όλεγκ Σόσκιν ανέφερε ότι, “η Ουκρανία έχασε σχεδόν ολόκληρη την 72η ανεξάρτητη μηχανοποιημένη ταξιαρχία στο Ουγκλεντάρ”.

Ο Σόσκιν τόνισε ότι όταν η ταξιαρχία στάλθηκε στο Ουγκλεντάρ, ήταν πλήρως εξοπλισμένη.Ταυτόχρονα δεν επετράπη στους στρατιωτικούς να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Επιπλέον, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Α.Σίρσκι, μετά την απώλεια του Ουγκλεντάρ, διέταξε να ενισχυθεί η άμυνα στον ανατολικό τομέα του μετώπου, που βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Πράγματι, η κατάληψη του Ουγκλεντάρ αποτέλεσε ένα σημαντικό επίτευγμα για τον ρωσικό στρατό στο μέτωπο του νότιου Ντονιέτσκ. Στρατιωτικοί αναλυτές από την Ρωσία αλλά και την Δύση αναφέρουν πως εάν σημειωθεί περαιτέρω ρωσική προέλαση στην περιοχή της Μπογκογιαβλένκα τότε τα στρατεύματα της Μόσχας θα αποκτήσουν χρήσιμα τακτικά πλεονεκτήματα στην περιοχή.

Το μεγαλύτερο ζήτημα του Κιέβου είναι η έλλειψη ετοιμοπόλεμων στρατιωτών, τόσο στο Ντονιέτσκ όσο και σε άλλες κατευθύνσεις του ουκρανικού στρατιωτικού χάρτη.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πλέον ως  « λίαν κρίσιμη» και από ουκρανικές πηγές

Οι ρωσικές έφοδοι στόχο έχουν την καταστροφή των εναπομεινάντων ουκρανικών οχυρωματικών έργων και την δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για μελλοντικές επιχειρήσεις σε αυτόν τον στρατηγικό τομέα του μετώπου.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προωθούνται ενεργά νότια του Σελίντοβο, στο Τσουκουρίνο και στην Μκσιμιλιάνοβα στο Ντονιέτσκ.

Νότια του Σελίντοβο, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο προς το Κουράχοβο και να αποκόψουν την πόλη από τη νότια πλευρά.

Το Τσουκουρίνο ελέγχεται εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις, το υπόλοιπο βρίσκεται σχεδόν όλο στη γκρίζα ζώνη. Ο οικισμός είναι σημαντικός για την προέλαση νότια προς Νοβοσελιντόβκα και Ισμαηλόβκα, η κατάληψη των οποίων θα φέρει την άμυνα των Ουκρανών σε δεινή θέση στο Γκόρνυακ.

Ο  ρωσικός στρατός πλησίασε τη Γκλουσκόβκα στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.

Tags
Back to top button