Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φυλή κανίβαλων έτρωγε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα

Συγκεκριμένα η φυλή είχε ως έθιμο για να τιμάει τους νεκρούς, να τρώει τα πτώματά τους, ένα έθιμο που διατηρούσε μέχρι και το 1960. Μάλιστα για τα μέλη της φυλής, θεωρούταν μεγάλη τιμή να φαγωθούν από τους συγγενείς τους μετά τον θάνατό τους, απλά επειδή ήταν καλύτερό από το να τους φάνε τα σκουλήκια.

Όμως το 1950, ανακαλύφθηκε η νευρολογική ασθένεια Kuru και η ανθρωπολόγος Shirley Lindenbaum έκανε τη σύνδεση μεταξύ του κανιβαλιστικού εθίμου των μελών της φυλής Fore και της επιδημίας της ασθένειας.

Το Kuru είναι μια ανίατη και θανατηφόρα νευρολογική πάθηση που προκαλεί ρίγη και διακοπή της λειτουργίας του νευρικού συστήματος. Πιστεύεται ότι μεταδίδεται με την κατανάλωση του εγκεφάλου ενός μολυσμένου ατόμου.

Η Lindenbaum, αποκάλυψε μάλιστα πως τα μέλη της φυλής Fore έτρωγαν όλο το ανθρώπινο σώμα, εκτός από ένα μέρος του. Το μέρος που δεν έτρωγαν ήταν η χοληδόχος κύστη, επειδή την θεωρούσαν... πικρή

Η Lindenbaum είπε επίσης πως στο έθιμο συμμετείχαν σχεδόν αποκλειστικά μόνο γυναίκες και πως θεωρούταν ως κάτι καλό να τρώει κανείς τους συγγενείς του.

Συνήθως σκεφτόμαστε τον κανιβαλισμό ως το να παλεύεις με ανθρώπους και μετά να τους τρως. Για τη συγκεκριμένη φυλή δεν ίσχυε αυτό, οι άνδρες δεν ήταν κανίβαλοι, είπε αρχικά η ανθρωπολόγος.

Συνεχίζοντας η Lindenbaum είπε: «Μόνο οι γυναίκες έτρωγαν άλλες γυναίκες. Τις αδελφές και τις κουνιάδες τους, που πέθαιναν - τις θρηνούσαν την ώρα που τις έτρωγαν».

Η Lindenbaum μελετούσε την φυλή Fore μεταξύ των δεκαετιών του 1960 και του 1970 και κατάφερε να τους πείσει να σταματήσουν να τρώνε ο ένας τον άλλο, μόλις ανακάλυψε ότι η ασθένεια Kuru μεταδιδόταν μέσω του κανιβαλισμού.

Tags
Back to top button