Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ενδείξεις για βιβλική μάχη στην Ιερουσαλήμ όπου Άγγελος του Κυρίου σκότωσε 185.000 στρατιώτες

Η βιβλική αφήγηση περιγράφει έναν άγγελο του Κυρίου που κατέβηκε πάνω από τα στρατεύματα και σκότωσε 185.000 στρατιώτες.

Ένας πρόσφατα ανακαλυφθείς αρχαιολογικός χώρος στην Ιερουσαλήμ μπορεί να παράσχει αδιάσειστα στοιχεία που υποστηρίζουν τη βιβλική αφήγηση μιας καταστροφικής μάχης μεταξύ θεϊκών δυνάμεων και ενός στρατού.

Ερευνητές ανακάλυψαν μια αρχαία στρατιωτική βάση που μπορεί να είναι το πεδίο μάχης όπου ο άγγελος του Θεού αποδεκάτισε 185.000 στρατιώτες που προσπάθησαν να κατακτήσουν τους Αγίους Τόπους πριν από περίπου 2.700 χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η βιβλική αφήγηση περιγράφει έναν άγγελο του Κυρίου που κατέβηκε πάνω στα στρατεύματα και σκότωσε 185.000 στρατιώτες μέσα σε μία μόνο νύχτα. Το γεγονός αυτό λέγεται ότι ματαίωσε τις προσπάθειες της Ασσυριακής Αυτοκρατορίας να καταλάβει την Ιερουσαλήμ.

Ερευνητές δημιούργησαν τσιμεντένια μπαταρία που αποθηκεύει ενέργεια

Η Ασσυριακή Αυτοκρατορία, η οποία κυβέρνησε από το 1.365 έως το 609 π.Χ., ήταν υπό τις διαταγές του βασιλιά Σενναχειρείμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στόχος της εκστρατείας του ήταν να κυριαρχήσει σε όλες τις οδούς που διέσχιζαν τη συριακή έρημο και οδηγούσαν στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ένα σημαντικό στοιχείο που υποστηρίζει την ανακάλυψη αυτή προέρχεται από ένα γνωστό γλυπτό στους πέτρινους τοίχους του παλατιού του Σενναχειρείμ. Το γλυπτό απεικονίζει την κατάκτηση της Λαχίς, μιας πόλης που βρίσκεται 42 χιλιόμετρα νότια της Ιερουσαλήμ, και περιλαμβάνει μια απεικόνιση της κάτοψης μιας στρατιωτικής βάσης.

Ο αρχαιολόγος Stephen Compton χρησιμοποίησε αυτή την αρχαία χάραξη για να διασταυρώσει αεροφωτογραφίες της υποτιθέμενης περιοχής, μέρος μιας ιστορικής περιοχής στο Ισραήλ που ονομάζεται λόφος πυρομαχικών, οι οποίες τραβήχτηκαν το 1910. Η ανάλυσή του αποκάλυψε ότι οι χάρτες ταίριαζαν, προσδιορίζοντας τη στρατιωτική βάση ως ηλικίας περίπου 2.600 ετών.

Τα ευρήματα του Compton υποδηλώνουν ότι η περιοχή εγκαταλείφθηκε μετά την εισβολή του Σενναχειρείμ, προσθέτοντας βαρύτητα στην ιστορική ακρίβεια της βιβλικής διήγησης. Η ανακάλυψη αυτής της αρχαίας στρατιωτικής βάσης προσφέρει μια ματιά στο παρελθόν, παρέχοντας μια απτή σύνδεση με τα δραματικά γεγονότα που περιγράφονται στη Βίβλο.

Οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι η εφαρμογή παρόμοιων μεθόδων θα οδηγήσει στην ανακάλυψη και άλλων στρατιωτικών βάσεων και αρχαίων πόλεων που καταστράφηκαν από την Ασσυριακή Αυτοκρατορία. Αυτή η συνεχιζόμενη έρευνα θα μπορούσε να φωτίσει περαιτέρω το ιστορικό πλαίσιο των βιβλικών αφηγήσεων και να ενισχύσει την κατανόηση των αρχαίων συγκρούσεων στην περιοχή.

Tags
Back to top button